Norsk design på sjarmoffensiv i Berlin

Bleed, Martin Kvamme, Teipu, Grandpeople, Yokoland, Bruno Oldani og Commando Group er noen av de norske designkreftene som stiller ut i Berlin i vår og sommer.

10277 14788 original
10278 51eb2 original

De norske designhusene representerer Norge med utstillingen «Naturscauspiele – Norwegian graphic design powered by nature», og finner sted i Felleshuset til de nordiske ambassadene i Berlin. Utstillingen åpnet 11. mai og står til 14. juni, og er del av DMY International Design Festival Berlin.

Som tittelen hentyder tar utstillingen inspirasjon og referanser fra naturelementer, og særlig nye måter for designere å tilnærme seg natur. Utstillingen viser et tverrsnitt av den kontemporære norske designscenen, med illustrasjoner, animasjoner, brosjyrer, reklamekampanjer og andre uttrykk fra bortimot 20 norske designhus.

De fleste tyskere assosierer Norge med spektakulære naturscener og urørt villmark, og utstillingen har ambisjoner om å fremme Norge også som en moderne og vital designnasjon. Bleed har eksempelvis store og tunge Deutsche Bank i sin kundeportefølje.
– Tyskland er et potensielt marked for oss, og vi har for tiden igangsatt en agent som jobber for å promotere oss i Tyskland, uttaler Kjetil Wold, kreativ leder i Bleed.

Utstillingen er gjort i samarbeid med Innovation Norway, Utenriksdepartementet og den norske ambassade i Berlin.

I spilleren: Utrdag fra Bleed-utstillingen «Omen».