Norsk designbransje mobiliserer mot bomber

Designere og andre kreatører samler seg om solidaritetsmarkering og innsamlingsaksjon for Leger uten grenser i forbindelse med den blodige konflikten i Midt-Østen.

Kvalexxx
Thale Kannert Håmo og Fredrik Melby tok initiativet til «Design mot bomber».

Hendelsene på Gaza, i Israel og den okkuperte Vestbredden de siste ukene har avlet en følelse av avmakt og håpløshet hos veldig mange, og den norske designbransjen er såvisst intet unntak. «Design mot bomber» er et initiativ satt i gang av Thale Kannert Håmo og Fredrik Melby, uavhengig av selskapene de jobber i på hver sin kant, og utifra håpet om å samle bransjekolleger om en ikke-politisk solidaritetsmarkering og en innsamlingsaksjon, med arbeider donert av designere, fotografer og andre i samme kreative nabolag.

Alt fra fotografier, trykk og plakater, til vaser, broderier og T-skjorter, selges til overkommelige priser for å støtte Leger uten grensers livsviktige humanitære arbeid i Palestina.

– Dette er rett og slett kommet på plass som et alternativ til å sitte og dunke hodet i veggen i frustrasjon over å ikke kunne gjøre noe med de forferdelige hendelsene og den inhumane situasjonen på Gaza akkurat nå, forteller Thale Håmo til kreativtforum.no.

Kf designmotbomber
Fra Instagram-siden til Design mot bomber.
Kf designmotbomber
4 B14 A7 F8683344 A3 A818 FA415 EA041 C0

Respons over all forventning

Reltatert til innsamlinsaksjonen blir det også en markering og salgsutstilling onsdag 22. november kl. 18 i Grafills lokaler i Oslo sentrum, der intensjonen er å vise at norsk designbransje står sammen med og støtter de krigsrammede i Palestina, uansett hva slags politisk fargesjattering man måtte ha.

– Samtlige har stilt opp uten vederlag og for egen regning slik at alle innsamlede midler skal gå Leger uten Grenser, forteller Thale Håmo. Hun avslører samtidig at oppslutningen har vært over all forventning, og at «Design mot bomber» allerede kan skilte med over 110 kreative bidrag.

«Mens vi venter på fred er det viktigste at vi ikke mister motet, men fortsetter å dele, diskutere og presse på for å få slutt på bombing og lemlestelse av uskyldige barn, mammaer, pappaer, besteforeldre og ikke minst kritisk infrastruktur i Palestina», skriver arrangørene på invitasjonen på Grafills nettsider.

Design mot bomber på Facebook
Design mot bomber på Instagram