Norsk designer Grammy-nominert for McCartney-reutgivelse

Linn Wie, som nylig har returnert til Oslo etter 12 år i utlandet, er blitt nominert til Grammy Awards for Beste spesialutgivelse med albumdesignet til «Flaming Pie Collector's Edition» laget i samarbeid med Paul McCartney.

Collector s Editionmainshot RT 1024x

Linn Wie har de siste fire årene har vært designer hos YES i London, og er nå sammen med YES, nominert for Best Boxed or Special Limited Edition Package for «Flaming Pie Collector's Edition».

Dette er den 13. og seneste utgivelsen i Paul McCartneys Archive Collection. Albumet er en re-release av studioalbumet «Flaming Pie» fra 1997, remasteret hos Abbey Road. Det er et samlerobjekt som virkelig går i dybden på hvordan den ble til, og inneholder fem CDer, to DVDer, fire vinylplater, fem limited edition silketrykk, bøker med eksklusivt arkivmateriale, McCartneys håndskrevne notater, sangtekster og promomateriell.

Designbyrået YES har et langt samarbeid med Paul McCartney og hans team. Linn Wie har vært involvert i art direction og design, redaksjonell rådgivning, paknings- og bokdesign, samt printproduksjon. I år flyttet hun tilbake til hjemlandet, og begynte å jobbe som designer hos Oslo-baserte OlssønBarbieri.

– Ifølge Linn sjøl har prosjektet vært «et drømmeprosjekt!», forteller Andreea Tecusan i OlssønBarbieri.

Her kan du titte litt nærmere på luksusboksen: