Norsk designrekord

Antall søkere til Merket for god design har steget med hele 30 prosent i år. Det er også rekordmange søkere til konkurransen Unge talenter.



Norsk Designråd har mottatt 171 søknader til Merket for god design 2009, mot 133 i fjor. Det er ny rekord, konstaterer prosjektleder Stine Lunde-Aaltvedt.

– Økningen i søkertallene bekrefter at stadig flere norske bedrifter satser på design og innovasjon. Det lover godt for fremtiden, sier hun.

Møbeldesign vokser Merket for god design deles ut under Designdagen 2009, som arrangeres på DogA (Norsk Design- og Arkitektursenter) i Oslo 11. mars til neste år. Søknadsfristen har nå gått ut, og en fagtung jury skal de nærmeste månedene gå samtlige søkere i sømmene.

I alle designkategoriene har det vært økning i antall søkere i år. Størst har søknadsveksten vært innen møbeldesign.
– Kjennskapen til norsk møbeldesign vokser internasjonalt. Det skjer mye spennende på dette feltet i Norge, sier Lunde-Aaltvedt.

Ifølge statistikk fra Møbelrådet eksporterte møbelprodusentene for 3,3 milliarder kroner i 2007.

Flere talenter
Også i konkurransen Unge talenter er det rekordmange søkere i år. Her mottok Norsk Designråd 132 søknader i år, mot 99 i fjor.

Utmerkelsen Merket for god design er en anerkjennelse av vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger, og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring.