Norsk illustratør preger New Yorks munnbind-kampanje

Designer og illustratør Magnus Voll Mathiassen ble invitert til å bidra til smittevernarbeidet i New York ved å delta i en plakatkampanje som nå preger hele delstaten.

01 Poster
MVM SOR 16
MVM SOR 18
MVM SOR 3

Etter nyhetsmengden om dødsfall i New York ble rapportert uke etter uke våren 2020, ble Magnus Voll Mathiassen kontaktet av design- og brandingbyåret Conquistadors fra Brooklyn.

Conquistadors ønsket å få guvernør Andrew Cuomo og Metropolitan Transport Authority til å lansere en omfattende kampanje om bruk av munnbind for å begrense smitte. Kampanjen kan i dag sees på over 8.000 ulike steder over hele delstaten i form av en plakatkampanje.

– Det var ganske lett å si ja til å være med på dette prosjektet. Jeg kastet fra meg det jeg jobbet med og leverte arbeidet raskt. Og hyggelig at verket mitt ble brukt i guvernørens nyhetsbrev nå nylig!, forteller Magnus Voll Mathiassen til KF.

Kampanjen «The State of Respect» viser portretter som reflekter mangfoldet av etnisiteter og yrkesgrupper i New York, hvor selve formen til delstaten er munnbindet til innbyggerne.

Magnus Voll Mathiassen er representert av byHands.

Øvrige involverte illustratører og kunstnere er Calvin Sprague, Raul Urias, Hisham A. Bharoocha, Xaviera Altena, Ni Strada, Josefina Schargorodsky, Eline van Dam, Gordo Ibanez, Monique Aimee og Ana Jaks. Her ser du et utvalg:

01 poster
Magnus Voll Mathiassen
02 poster
Calvin Sprague
03 poster
Raul Urias
04 poster
Hisham Akira Bharoocha
05 poster
Xaviera Altena
06 poster
Ni Strada
07 poster 0
Ana Jaks