Norsk jury velger finalejobber i Cresta

Cresta Awards har valgt å legge deler av preliminærjuryeringen i årets konkurranse til Oslo.

37809 d6c93 original
Tore Woll, livstidsmedlem i Cresta, styremedlem i KF, kreativ leder i Llowbank

Oslo er en av et knippe byer som har blitt valgt ut til å skille klint fra hvete av innsendte arbeider til Cresta Awards, denne i omfang middels store, men svært respekterte årlige kreativitetskonkurransen i regi av Creative Standards International i samarbeid med International Advertising Association. Kredibilitetsmessig står ikke Cresta tilbake for Cannes eller The One Show, og norske byråer har ved flere anledninger gjort det bra i konkurransen.

Cresta har i år valgt å legge deler av preliminærjuryeringen til Oslo. Det betyr at 10 jurymedlemmer skal gå igjennom arbeider innen kategoriene Ambient, Print og Design, for så å sende en shortlist videre til Grand Jury i New York.

Å være med der det skjer

Sikring av juryplasser i de viktigste konkurransene er en sentral del av det å gjøre norske byråer og kreative synlige, og dermed viktig for Kreativt Forum. Kreativ leder og partner i Llowbank, Tore Woll har tidligere sittet i Grand Jury i Cresta, og er følgelig livstidsmedlem i organisasjonen, i tillegg til å sitte i KF-styret. Sammen med Thorbjørn Ruud (Try) har Woll ansvaret for å jobbe med denne tematikken i Kreativt Forum .

– Tidligere i år har våre relasjoner til The One Show båret frukter, og i år fikk vi en juryplass som Ernös Dagmar Kollstrøm takket ja til. Vi jobber tett med Capa for å sikre medlemmer til Eurobest og Cannes, og har relasjoner til flere store konkurranser hvor vi utarbeider avtaler for våre medlemmer. Cresta har denne gangen gitt oss tillit til å arrangere en lokal preliminær jury i Oslo, hvor 10 utvalgte jurymedlemmer skal plukke ut en shortlist til storjuryen i New York, forteller Woll.

Juryeringen blir arrangert hos Llowbank i løpet av uken før Cannes Lions. Invitasjoner til jurymedlemmene går ut i disse dager.

www.cresta-awards-com