Norsk lyddesigner har jobbet med lydsporet på «Nope»

Mellom lyddesign og miks for norske reklamebyråer og produksjonsselskaper har lyddesigner Alexander Bellizia jobbet med dialogen på Hollywood-produksjonen «Nope», uten å bevege seg ut fra studioene til lyd- og bildebyrået Nr14.

Nr14alexander
Alexander Bellizia. Foto: Nr14

– Jeg har i mange år samarbeidet med Wave Studios i London på andre filmproduksjoner, Johnnie Burn som er lyddesigner der har blant annet jobbet med Jonathan Glazer som vel er et kjent navn for mange. Da de fikk jobben med å gjøre all lyden for «Nope» og Jordan Peele så var det et stort skritt opp på filmstigen med tanke på hva de har gjort tidligere. Når de så ønsket å ha med meg for å gjøre jobben så var det utrolig ærefullt og spennende, forteller Alexander Bellizia.

– Og at det allerede nå hviskes i gangene om Oscar-muligheter for beste lyd gjør det hele nesten uvirkelig.

I Norge hadde «Nope» kinopremiere i august.

– Det er alltid gøy å jobbe på utenlandske produksjoner, man får et nyttig spenn i repertoaret sitt som lyddesigner med såpass mange forskjellige typer kunder, avslutter Alexander.

I et annet hjørne av Nr14-huset har colourist Shanon Moratti i samme periode gradet musikkvideoen «Dragon Fire» fra artisten R.A. the Rugged Man (feat. XX3eme, Masta Killa, Kool G Rap, Ghostface Killah).

– Så det har med andre ord vært både west coast og east coast-stemning hos Nr14, spøker produsent John Aarvik avslutningsvis.