Norsk startup henter millioner

Den nye norskutviklede tjenesten Wake gjennomførte nylig en vellykket investeringsrunde og hentet over seks millioner kroner fra ledende investorer i Silicon Valley og Norge.

63742 9d8c2 original
Wake er utviklet av det norske byrået Bakken & Bæck i samarbeid med tidligere Facebook-designer Chris Kalani. Foto: Pressebilde

Selskaper som Netflix og Airbnb bruker allerede tjenesten, og ifølge folkene bak står nesten 15.000 i kø når den nå lanseres offisielt over hele verden.

Wake er utviklet av det norske byrået Bakken & Bæck i samarbeid med tidligere Facebook-designer Chris Kalani, og er en plattform som lar designere raskt og enkelt dele visuelt arbeid med sitt team og samle tilbakemeldinger kontinuerlig gjennom hele arbeidsprosessen.

Mest dollar

Mesteparten av kapitalen kommer fra amerikanske investorer, blant annet det anerkjente ventureselskapet First Round Capital som står bak selskaper som Uber og Square, samt Slow Ventures med en tilsvarende imponerende portefølje. I tillegg står flere nåværende og tidligere ansatte i Facebook bak en betydelig del av investeringene. Norske Alliance Venture er også med på den innledende runden.

Johan Bakken, Chris Kalani og Tobias Bæck. Foto: Pressebilde

Satser internasjonalt

Nå er det ansatt et eget team for å videreutvikle tjenesten. Dessuten er det etablert et eget kontor i San Francisco.

I februar ble tjenesten lansert i en privat beta. Wake brukes allerede av noen av verdens mest innflytelsesrike design-team, som Airbnb, Cisco, Medium, GoPro, Artsy, Netflix, Yahoo og Brigade, Sean Parkers nye startup.

– Wake har et globalt potensial, og ved å lande denne investeringsrunden kan vi bygge et nytt team og satse skikkelig internasjonalt, sier Tobias Bæck, daglig leder i Bakken & Bæck.

Wake er åpent for alle som ønsker å ta i bruk tjenesten.

www.wake.io

I går publiserte tech-bibelen Wired en artikkel om delingstjenesten. Den kan du lese her.