Norsk studentseier i One Show

Sollin Sæle og Per Berge Moe fra Westerdals har hentet hjem en bronseblyant i studentkategorien i The One Show i New York. Vinnerjobben er en kreativ løsning for The New York Times.

93311 1df1c original
Sollin Sæle og Per Berge Moe med bronseblyant fra The One Show i New York.

– Vi rakk ikke å delta i de norske konkurransene i år, så dette var ekstra stor stas, sier Per Berge Moe og Sollin Sæle.

Idéen de vant for var en kreativ løsning på en brief fra The New York Times, som handlet om å bevisstgjøre unge amerikanere rundt å skille meningspråk fra faktaspråk i nyhetsbildet.

– For å treffe underholdningsstyrte amerikanere valgte vi å tre inn i den delen av målgruppens univers der nyhetsspråk og meningsspråk blandes aller verst, i sangtekstene til vår tids største hip hop- og trapartister.

Prisen var en del av studentkategorien i One Show, titulert the Young Ones, og blyanten var bronse i Young Ones Brief.

Se casefilmen med mer her.

Utga seg for å være studenter fra Berghs

Sollin og Per har vært i New York i en uke, og har fått være med på planlagt opplegg og byråbesøk ved å late som om de gikk på Berghs.

– Det er gøy å vinne, men det gøyeste er å spionere på hvordan noen av de flinkeste i verden jobber.

– Etter å ha møtt studentene i vårt kull fra resten av verden skjønner vi hvor hard konkurranse vi har, men også hvor mulig det er å bli bedre om vi jobber for det. Vi gleder oss til One Show neste år!

Nå skal de tilbake til hverdagen med praksis som kreativt team i Anti, før de «starter Anti-kontor i New York i 2035».