Norsk truckfører til fransk festival

Animasjonsfilmen «Kurt blir grusom» av Rasmus A. Sivertsen er invitert til konkurranseprogrammet ved verdens største animasjonsfilmfestival.Festivalen går av stabelen 8.-13. juni i Annecy i Frankrike. Filmen konkurrerer med det beste av internasjonal animasjonsfilm om festivalens hovedpris for beste animerte langfilm.
– På animasjonsfilmfestivalen i Annecy deltar alle de store navnene innen animasjon, og jeg er både kjempeglad for og spent over å få vist filmen til mine helter, sier regissør Rasmus A. Sivertsen.

– Det er utrolig fint å få vist filmen utenfor landets grenser til et publikum og et marked som virkelig kjenner animasjonsfilm. Jeg krysser fingrene og håper at andre markeder ser et potensial i filmen, fortsetter regissøren, som skal være til stede på visningen.

«Slipp Jimmy Fri» vant i 07. Animasjonsfilmfestivalen i Annecy er verdens viktigste festival for animasjonsfilm. «Slipp Jimmy fri» (Christopher Nielsen, 2006) og «Elias og kongeskipet» (Espen Fyksen/Lise I. Osvoll, 2007) er de eneste norske spillefilmene som tidligere er blitt vist på festivalen. «Slipp Jimmy fri» vant hovedprisen i 2007. De norske kortfilmene «Bygningsarbeidere» (Kajsa Næss/Mikrofilm, 2008) og «Guri Gursjen & Gursjan Gru« (Eirik Aure og Johanne Anda, 2009) deltar i kortfilmkonkurransen, mens avsnittet «Hubert – Moderne kunst» (Tom Petter Hansen og Frank Mosvold/Kool, 2008) deltar i konkurransen for tv-serier.

«Kurt blir grusom» er basert på Erlend Loes bok av samme navn.


Annonse: