Norske designjobber hedret i ED Awards

Olssøn Barbieri ble mestvinnende av de norske byråene med et gull, et sølv og en bronse i European Design Awards 2018, som ble delt ut i Oslo i helgen. Til sammen ble det delt ut 18 priser til norske byråer.

89712 60e33 original
Olssøn Barbieri ble hedret med gull i ED Awards for pakningsdesignet til Hellstrøm sommer.
89734 7f7b8 original
Med Vestre-boken «Nordic Life in Urban Spaces» vant Tank Design et gull i ED Awards.
89735 c5331 original
Design Container vant gull i ED Awards med sine interaktive illustrasjonene for Bridge Technologies.

I år tok norske byråer med seg tre gull, ti sølv og fem bronse under European Design Awards, som ble arrangert i forbindelse med European Design Festival i Oslo. Prisene ble delt ut på Skur 13 lørdag kveld.

Norske designbyråer har gjort det godt i ED Awards de siste årene, og i årets konkurranse var det bare Nederland som vant mer enn Norge.

De tre gullmedaljene gikk til:

Det ble delt ut hele 10 sølv: Til ANTI Bergen og Void for installasjonen Eiris, til ANTI for «Hok Display», et skreddersydd skriftsnitt for Henie Onstad Kunstsenter, til Til Nicklas Haslestad for «Brandpad. IO», til Larssen & Amaral for «Espen Andersen Visual Identity», til Racecar for filmen «Frantz Express» for mediebyrået Frantz, til Apt for filmen «NSB History» for NSB, til Heydays for logoen til Flokk, til Olssøn Barbieri for pakningsdesignet til Snåsa Natural Mineral Water, til Bleed for pakningsdesignet til Supreme Roastworks og til Neue Design Studio for Templi for Concept Print.

De fem bronsene ble fordelt slik: til Uniform Strategisk Design for skrifttypen HEIOSLO, til Bielke + Yang for pakningsdesignet til KLAR, til Apt for en film laget for Økern Portal, til Bleed for identiteten til den resirkulerte sykkelen Retour, og til Olssøn Barbieri for pakningsdesignet til «Tales of Classic Cocktails» for Oslo Mule.

Juryen for ED Awards består av internasjonale designjournalister. Se alle vinnerne i ED Awards her.