Norske Neat vant Red Dot «Best of the Best»

Videokonferanseselskapet Neat vant hovedprisen «Best of the best» i den internasjonale og anerkjente designkonkurransen Red Dot Design Awards, i tillegg til en Red Dot-pris i kategorien Smart Products. Prisene plasserer selskapet i verdenstoppen innen produktdesign.

Image004
Image002
Image003

Den internasjonale designkonkurransen offentliggjorde tidligere i uken årets vinnere. Neat, som har sitt hovedkontor på Fornebu, vant også en pris i kategorien «Smart/Innovative Products». Begge prisene ble delt ut for produktet Neat Board.

– Vi hadde jo håpet å vinne en pris ettersom vi var nominerte, men å vinne to priser – og attpåtil også hovedprisen – er en enorm anerkjennelse for teamet vårt, sier administrerende direktør i selskapet Simen Teigre.

Bygget innovasjonskultur på Fornebu

Neat ble grunnlagt for to år siden, og selskapets team av produktutviklere har ønsket å kombinere design med produkter til fremtidens hybridkontor. Markus Høy-Petersen er industridesigner i Neat, og har vært med siden begynnelsen. Han forteller om tankegangen som ligger til grunn for de unike produktene.

– Alle som arbeider i Neat, uavhengig av jobbfunksjon, ser på design som helt grunnleggende i det arbeidet som legges ned. I tillegg til at produktene skal være fine å se på, så dreier design seg jo egentlig om å løse kundenes utfordringer, om brukervennlighet og faktisk også distribusjon.

– Disse to prisene anerkjenner Neats innovasjonskultur og vårt tankesett. Vi pleier å si at et Neat-produkt skal være både sexy og smart. For å få til dette legges det ned en enorm tverrfaglig innsats som bygger på åpenhet og en tillit mellom ulike fagretninger, sier Høy-Petersen.

Neat Board er en alt-i-ett-løsning for videokonferanser, og leveres ferdig integrert med Zoom sine digitale løsninger.

Flere norske vinnere

Den ene av to priser til Neat ble delt ut i kategorien Smart products. I samme kategori fikk også norske Ava Security Limited pris for sitt overvåkningskamera.

I Best of the Best ble Stokke og Eggs Design premiert for barnevognen Xplory X. Selskapet Easee i Stavanger vant også Best of the Best med sin Easee Charging Robot.

Andre norske som fikk Red Dot-pris var Cisco, som fikk to Red Dot-priser, både for videokonferansesystemet sitt, og for en retningsstyrt bordmikrofon. Red Dot-pris ble det også til den digitale notatboken reMarkable samt videomøtekameraet Huddly.