«Norsk» film vises på alle IMAX-kinoer

Norskeide Trollbound og regissør Espen Sandberg er klare med den splitter nye reklamefilmen «Infinite Worlds», som skal vises foran alle filmer, på alle IMAX-kinoer, verden over. TBWA/Chiat/Day er byrået bak.

92585 54aff original
Fra innspillingen av IMAX-reklamefilmen «Infinite Worlds».

Gjennom det LA-baserte selskapet Trollbound Entertainment, eid av bergenserne Dave Spilde og Daniel Berge Halvorsen, har Spilde jobbet målrettet for å få fotfeste i det amerikanske reklamemarkedet. I samarbeid med den amerikanske bransjeveteranen John Clark har de fått med seg «Amundsen»-regissør Espen Sandberg og filmfotograf Pål Ulvik Rokseth («Amundsen», «22. juli»).

Nå er de klare med en splitter ny ett minutts reklamefilm som skal vises foran alle filmer, på alle IMAX-kinoer, verden over. Filmen har fått navnet «Infinite Worlds» og viser mulighetene som ligger i IMAX-teknologien.

Stort nettverk

Å lande oppdrag som «Infinite Worlds» er ingen enkel sak for noen.

– Vi har fått et stort nettverk her borte etter snart ti år i Los Angeles, og Espen Sandberg har selvsagt en superimponerende CV både fra spillefilmer som «Pirates of the Caribbean» og «Kon-tiki», som han var Oscar-nominert for, men også fra reklame. Norske regissører har ofte jobbet mye med reklame og det oppfattes som veldig spennende her borte, sier Dave Spilde.

I tillegg til å få med seg norske filmfolk til å jobbe bak kamera i Los Angeles, ønsker Trollbound å bistå norske reklamebyråer som kan tenke seg å produsere ukompliserte high-end-filmer på USAs mange ikoniske locations.

– Gjennom vårt nettverk kan vi bistå den norske bransjen med filming hvor som helst i landet. Vi påtar oss casting av skuespillere og kjente Hollywood-stjerner, og kan skaffe noen av markedets beste filmskapere til å jobbe på prosjektene vi produserer, fortsetter Spilde.

Dave Spilde (t.v.), filmfotograf Pål Ulrik Rokseth, regissør Espen Sandberg (foran) og Levi Trøite (t.h) sammen med deler av crewet under innspillingen av «Infinite Worlds». Foto: Trollbound Entertainment

«Infitine Worlds» er produsert av TBWA/Chiat/Day (byrå), Trollbound Entertainment og (Twenty)2 films, og vises kun på IMAX-kinoer. Du ser bakomfilmen om hvordan filmen ble til i mediespilleren.

Fra innspillingen av IMAX-reklamefilmen «Infinite Worlds».