«Note Korea» – inspirert av verdens beste notatskrivere

Jan Willy Skjølberg og Ivar Oftedal står bak en en serie med ukonvensjonelle notatbøker, inspirert av Nord Koreas ledere og deres ivrig noterende krets av generaler og funksjonærer.

88449 60185 original
88450 6ae52 original
88451 7ebb5 original
88452 26bdf original
88453 ec013 original

Det blåser en liten analog vind for tiden – spesielt når det gjelder notater. I januar publiserte D2 en artikkel som blant annet handlet om organiseringssystemet Bullet Journal, som handler om hvordan man effektivt tar notater på papir. Med penn.

Nå er Jan Willy Sjølberg og designer Ivar Oftedal laget en serie notatbøker inspirert av Nord Korea og «kjære leder» Kim Jung-un. Nærmere bestemt hans omgangskrets av funksjonærer og generaler.

Skjølberg har jobbet med kommunikasjon i McCann, DDB, Dinamo og Daughter, og jobber nå på prosjektbasis med We oslo og Filmkonsulentene. Ivar Oftedal er frilansdesigner blant annet med 12 års bakgrunn som AD og designer i Melvær & Co. Vi lar dem fortelle selv:

– For en tid tilbake kom Ivar og jeg over en artikkel som handlet om alle dem som stod rundt Kim-Jung-un med penn og notatbøker. På utallige bilder av Kim Jung-un står hans fleste generaler og rådgivere ofte med notatbøker i hendene. Denne tradisjonen begynte med hans bestefar Kim Il-sung på 50-tallet, sier Jan Willy.

– Dette måtte vi gjøre noe rundt. «Note Korea» ble født – inspirert av verdens mest flittige notatskrivere, forteller Jan Willy.

– Note-Korea ble lansert i forrige uke, men enn så lenge kan de kun skaffes i vår nettbutikk Vi håper å utvide sortimentet med både penner og varianter senere. Målet er å selge noen også utenfor landet om ikke den Nord-Koreanske sikkerhetstjenesten finner oss først, avslutter Ivar.

Du kan også følge bokduoen på Instagram. https://www.instagram.com/notekoreashop.

Det er skrevet en rekke artikler om Kim-Jung-un / Kim Il-sung og deres hang til notatbøker. Et utvalg ser du her: BBC, Businessinsider, Wikipedia, Pinterest