Ny Bigbang-video

Lasse Gretland står bak musikkvideon «BELLS», en slags kulturforviklingskomedie mellom det norske gubberockbandet Bigbang og det koreanske boybandet Bigbang.

93362 b6d61 original

– Idéen til musikkvideoen kom da Øystein Greni ville at jeg skulle lage den klassiske «bryllupsfest-gone-wrong» til singelen «Bells», med to familier som havner i tottene på hverandre og kaster kake i ansiktet på hverandre, forteller regissør Lasse Gretland.

– Låta er utradisjonell til Bigbang å være og veldig dansbar, så det skulle ihvertfall være dans og fest. Da vi begynte å drodle på hvem disse bryllupsgjestene kunne være og hvilke eventuelle kulturkrasj som kunne oppstå mellom familiene, kom jeg på den «konflikten» som har vært dysset ned av Bigbang de siste 10-15 årene. Det finnes et monsterstort koreansk boyband som også heter Bigbang, så vi tenkte at vi skaffer en koreansk familie som kan kaste Kimchi og danse Gangnam-style i battle mot jovial dritings norsk familie. Et slags eureka-moment kom da Øystein fortalte meg at de nesten 800.000 følgerne norske Bigbang har på Facebook er asiater som har tatt feil, og at de til stadighet må fjerne trusler mot «drittmusikken» til norske Bigbang, forteller Gretland.

– Jeg foreslo at vi heller skulle dra denne konflikten frem i lyset og lage en forviklingskomedie ut av det hele. Plotet ble altså til slutt: Koreansk bortskjemt datter ringer pappa som har mye penger og vil ha koreanske Bigbang til å spille dansbar musikk på sweet-16-festen sin. Far, som ikke skjønner seg på popkultur, ringer sin høyre hånd for det praktiske. Feil band blir booket og katastrofen er et faktum. Men i god feelgood-ånd viser det seg at musikken til norske Bigbang faktisk er mer enn dansbar og alle blir fornøyd til slutt. Temaet i teksten er jo at du faktisk har vunnet det store lotteriet i det én sædcelle har kommet seg helskinnet fra A til B, så ha det fint så lenge det varer og ikke heng deg opp i detaljer, som forsåvidt passer fint inn i handlingen.

– Plateselskapet ble jo seff i fyr & flamme da de hørte denne idéen, og så for seg at nå kommer kidsa og joiner de tradisjonelle gubberockerne som hører på Bigbang

Videoen er skutt i Koreatown i Los Angeles og i Oslo. Den er produsert av Fantefilm & Lasses Lyd & Bilde.

Trivia fra regissøren

Trivia 1: Det som er «Kyrgyzstan» i videoen er i virkeligheten Øvrevoll Galoppbane med stockshots til 24 euro i bakgrunnen.

Trivia 2: Skuespiller Rolf Kristian leide tilfeldigvis huset til Greni i Los Angeles den helgen vi var der. Han kjedet seg litt og ville være med Øystein og meg som sjåfør og produksjonsassistent (vi var bare oss tre i crewet pluss en kompis av Roffe som tok stills), så vi skrev inn nudelkokk & altmuligmann «Gingerboy» i manus og skaffet hårnett og forkle hos den lokale nudelsjappa rundt hjørnet fra location.

Trivia 3: Videoen er skutt i god Beastie Boys «Sabotage»-ånd uten permits og forsikringer. 200m fra huset til Greni ligger Baxter St., bakketoppen der Mike D selv hoppet en Chevrolet Caprice 1981 over i uforsvarlig fart. Siden 1993 har kommunen skiltet den enveiskjørt for å forhindre at cross-motorsyklister brukte bakketoppen som rampe. Det ga vi beng i, og det er Øystein selv som er sjåfør i vår hommage til dette tilnærmet identiske remake-bildet i «Bells». Hvis du sammenligner de rute-for-rute, så har faktisk Greni mer luft under bakhjula enn Mike D.