Ny lederduo i Maskinen

Ida Wildhagen har nylig blitt daglig leder og Ketil Winther Løkke går inn i rollen som byråleder i merkevare- og kommunikasjonsbyrået Maskinen. Sammen skal de lede et byrå i stor utvikling.

PM Foto Maskinen 230522xx
Ida Wildhagen og Ketil Winther Løkke. Foto: Maskinen

Fra prosjektleder til daglig leder: Ida Wildhagen kommer fra stillingen som prosjektleder. Hun ble ansatt i Maskinen i mars 2020, rett før landet stengte ned. Wildhagen har siden vært sentral i selskapets drift og byråets webprosjekter. Hun har en master i ledelse og organisasjonspsykologi fra Handelshøyskolen BI.

– Dette er skikkelig gøy! Jeg tar tilliten jeg har fått av Maskinen med det største alvor, og det blir fint å være med på å utvikle selskapet videre. Fokuset mitt er å sørge for en sunn drift i den vekstfasen vi nå er inne i. Det er en spennende oppgave, og jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb, sier Wildhagen.

Spennende utvikling

Ketil Winther Løkke var med å etablere Maskinen og kommer fra rollen som strategisk rådgiver. Med bakgrunn fra reklamestudier i England, og som planner i reklamebransjen, har han jobbet med utvikling av merkevarer i hele sin profesjonelle karriere.

– Det er veldig spennende å ta fatt på denne oppgaven sammen med Ida. Som selskap er vi i spennende utvikling, både faglig og økonomisk, og vi er en fantastisk gjeng som jobber sammen. Vi startet 2020 med å gå fra fire til seks ansatte. Nå er vi ni engasjerte mennesker som er spesialisert på strategisk merkevarebygging, navneutvikling, filmproduksjon, digital kommunikasjon og webutvikling. Over sommeren blir vi elleve, og styrker laget med to kreatører. Det gleder vi oss veldig til, sier Winther Løkke.

Et naturlig rollebytte

Medeier og tidligere daglig leder Per Øivind Bang går over i rollen som arbeidende styreformann og rådgiver. Han har stor forventning til de to nye kostene.

– Det var nå et helt riktig tidspunkt for å gjøre denne endringen. Selskapet er i positiv utvikling og det blir nå viktigere å spesialisere rollene våre basert på personlige styrker. Ida og Ketil utfyller hverandre veldig godt på drift, faglighet og kultur. Jeg ser frem til å være med på utviklingen videre, sier Bang.

Tar drømmen på alvor

Maskinen ble etablert i 2010 og jobber med en bred portefølje av kunder, prosjekter og samarbeidspartnere. På kundelisten har Maskinen blant annet Arctic Securities, Flokk, Nel Hydrogen, Ably Medical, Huddly, Northern Playground, Apotek 1, Dansens Hus, Saga Pure, Kolonihagen og Fellesorganisasjonen.

– Det som motiverer oss er å løse problemer og bygge merkevarer. For å kunne gjøre dette, må vi ta drømmen til kunden vår på alvor og samle de beste folka til oppdraget, den oppskriften går aldri ut på dato, avslutter Winther Løkke.