Ny profil ga søkerrekord

Creuna hjalp Rambøll med å tydeliggjøre medarbeiderløftet sitt. Dette har vært medvirkende årsak til rekordmange søknader på sommerjobber, mener rekrutteringsansvarlig i rådgivningsselskapet.

72514 55371 original
Miriam Dagnew og Margrete Wik Bårdsen i Rambøll er svært fornøyde med det nye medarbeiderløftet. Sistnevnte er nyansatt i selskapet.

Nylig mottok Rambøll 1500 søknader til 30 sommerjobber. Dette er over dobbelt så mange som året før, ifølge selskapet.

– Creuna hjalp oss med å heve blikket. Vi er et selskap bestående av rådgivende ingeniører, arkitekter og konsulenter, vi ønsker å formidle at det det vi jobber med er viktig og spennende. Med uttrykket «vi trenger folk som ser forbi det åpenbare» synliggjør vi at vi søker dem som kan hjelpe oss med å løse morgendagens utfordringer. Vi er ikke bare ingeniører, vi er samfunnsrådgivere, forteller Miriam Dagnew, rekrutteringsansvarlig i Rambøll.

Treffer godt

–Tilbakemeldingene på vårt nye budskap har vært veldig positive både fra våre ansatte, studenter på ulike utdanningsinstitusjoner og seniorer vi har vært i dialog med. De sier alle sammen at dette treffer godt og at det er innovativt, nytt og spennende. Selv merker jeg at vi nå opplever sterke og gode kandidater som søkere på stillinger hos oss, til stor glede for meg og organisasjonen, forteller Dagnew.

I løpet av høsten og vinteren har Rambøll hatt 13 besøk på karrieredager på ulike skoler for å presentere selskapet.

– Jeg opplever at studentene forstår budskapet vårt umiddelbart. De blir engasjerte og interesserte på en måte jeg ikke har merket tidligere, jeg mener dette hadde med budskapet å gjøre.

Verdsetter nytenking

– Rambøll var en svært stimulerende kunde å jobbe med, forteller Henrik Bakke i Creuna.

– Ikke minst det at de kaller seg selv samfunnsrådgiver. Og de hadde jo allerede høy ranking på ulike rekrutteringsbarometre. Desto morsommere er det at de nå ser ut til å lykkes enda bedre. Vi har prøvd å fange essensen av hva Rambøll kan tilby, et sted der nytenking blir verdsatt, på et fundament av solid kompetanse. Det var utgangspunktet for ansattløftet: «Rambøll trenger deg som ser forbi det åpenbare». Løsningen på mange av samfunnets viktigste oppgaver krever at man tenker nytt og dristig. Det ser det ut til at kandidater i dag tiltrekkes av, avslutter Bakke.