Ny rekord for Redningsselskapet på TikTok – nesten åtte millioner har sett havfruevideo

For tredje sommer på rad har TikTok-duoen Max og Torkel laget TikTok-innhold for Redningsselskapet. Kampanjen har hatt strålende suksess de to foregående somrene, og årets kampanje har fortsatt trenden.

Sommerskole

Årets kampanje har sørget for 10.000 nye følgere til Redningsselskapets TikTok-profil, noe som gjør at de nå har 56.000 følgere.

– Det er fantastisk gøy å se at forsøkene våre på å spre vannglede og kunnskap om trygghet på vannet treffer så godt, sier duoen.

– Noe av det mest tullete vi har gjort

De foregående årenes suksess har vist at duoen har truffet en nerve i befolkningen, men denne gangen var det spesielt en video som tok av. Videoen der Max og Torkel prøvde seg som havfruer, såkalt «mermaiding» er per dags dato sett hele 7,7 millioner ganger. Til sammenligning er dette på linje med det en av Norges største på TikTok, Alan Walker, får på sine videoer. I tillegg har den fått over 1,3 millioner likes. Totalt har duoens videoer fått 2,7 millioner likes på den populære videoplattformen.

– Mermaiding er kanskje noe av det mest tullete vi har gjort, men det er tydelig at vi traff en nerve. Det er utrolig morsomt at så mange har sett videoen. Det er litt surrealistisk egentlig, fortsetter duoen.

– Kjenner sitt publikum

Bak kampanjen står PR- og reklamebyrået JCP PRAD. Byråleder Lars Eia Kirkholm sier han er veldig fornøyd, men ikke overrasket over at også årets kampanje har vært en suksess.

– Max og Torkel kjenner sitt publikum, og vet hvordan de skal nå unge på TikTok. Igjen viser vi at Redningsselskapet har gjort rett i å satse på TikTok. Det er vi glade for å være en del av.

At en video filmet på Brønnøya av faren til Torkel har fått over 7,7 millioner visninger er ganske utrolig, og et tydelig tegn på at det enkleste ofte er det beste. Vi har vært veldig fornøyde med tallene tidligere, men dette er ganske ekstremt.

– Denne TikTok filmen må være en av de mest sette i sommer, det er selvfølgelig veldig stas å vite av vi står bak denne, forteller to fornøyde kreatører, Christian Kruse og Victoria Allan.

– En perfekt inngangsport

Også Redningsselskapet er naturlig nok fornøyde med de høye tallene.

– Det er fryktelig gøy at mermaiding-videoen har fått så gode tall, og det er en perfekt inngangsport til resten av TikTok-innholdet vårt. Det er kanskje ikke den mest lærerike videoen vi har laget, men den er et perfekt eksempel på hvor gøy man kan ha det i vannet, sier Fredrik Sahlin i Redningsselskapet.

Resten av TikTok-profilen er stappfull av gode råd til hvordan man skal holde seg trygg og ha det gøy i vannet. Gutta har klart å lage en perfekt blanding av humor, læring og tips, og det er vi veldig fornøyde med.