Ny RfA-rekord for 2000-tallet

Konkurransen om neste års Reklame for Alvor-kampanje for Miljøagentene har mottatt 35 kampanjeforslag, fire fler enn i fjor og rekord på denne siden av 2000 (oppdatert mandag 22. sept. kl. 09.36.).

11435 39193 original
Sammenliknet med RfAs storhetstid på begynnelsen av nittitallet kan 35 bidrag muligens virke beskjedent. I konkurransens første år, 1990, vant Fred Hauge og Lars Holt i reklamebyrået Together kampanjen foran andre 50 arbeider fra 49 byråer.

Da bransjen var nede i en bølgedal i 2002-2004 var imidlertid påmeldte arbeider helt nede i skarve 15. Men siden har pilen pekt oppover, og da fristen gikk ut for innlevering torsdag 18. september, kunne prosjektleder Karianne Berg i Kreativt Forum konstatere at den oppadstigende tendensen synes å vedvare.
– Det er spesielt gledelig at så og si alle av de store og velrennomerte byråene har deltatt med kampanjebidrag i år, forteller Berg.

Blant bidragsyterne kan vi nevne DDB, McCann, Saatchi & Saatchi, TRY, Ernö, Futatsu Industries, TBWA, SMFB, Harpun, Supertanker og Bål.

Viktig sak Det er barnas miljøvernorganisasjon Miljøagentene som er mottaker av 2008-kampanjen. Styringsleder i RfA 08, Kjetil Væhle, er strålende fornøyd både på organisasjonens og konkurransens vegne.
– Det er fantastisk at så mange byråer har tatt seg tid til dugnadsarbeid i disse travle tider, det tyder på at folk ser på dette som en viktig sak, sier han til KF.

Konkurransen juryeres mandag 22. september i Kreativt Forums lokaler, og vinneren annonseres påfølgende torsdag 25. september ved Naturhistorisk Museum i Botanisk Hage klokken 16.00.

Disse sitter i juryen:

Carina Laurhammer, McCann
Marit Rui, DDB
Per Erik Jarl, Kitchen
Silje Fjeld, TRY
Stein Simonsen, Dinamo
Stig Svendsen, Kikkut
Anders Molstad, Virtual Garden (juryleder)
Heidi Neilson, Miljøagentene

Foto: Styringsgruppa i Reklame for Alvor 08, Anders Molstad, Marianne Skau, Kjetil Væhle og Eirik Øiestad.