Nye regissører til Wemake

Wemake (tidligere Sheriff) får med seg regissørene Fanny Ovesen, Denise Hauser og Nicolai Astrup Wiik.

95771 d1fd8 original
Denise Hauser, Nicolai Astrup Wiik og Fanny Ovesen.

Fanny Ovesen gikk ut av filmskolen på Lillehammer i 2018 og har allerede etablert seg gjennom flere prisbelønte kortfilmer. Avgangsfilmen «She-Pack» er vist på festivaler verden over og vant blant annet Gullstolen, norsk kortfilms gjeveste pris, i 2019. I følge juryen: «for sin utrolige kontrollsans, dristige synspunkt rundt kjønnsroller og punkenergi».

«She-Pack» vant også Amanda samme år med følgende begrunnelse: «…når sekundene teller må man velge akkurat hva som skal til for å drive historien videre, og på sitt beste kan derfor det korte formatet romme mange lag og gi lang etterklang».

– Bedre utgangspunkt for å lage reklamefilm kan vi vanskelig tenke oss, sier Executive Producer Eivind Sæther i Wemake.

Se showreel her.

Denise Hauser flyttet nylig til Norge etter mange år som regissør i London og New York.

– Hennes arbeid en herlig blanding av animasjon, live action og alt imellom, og i filmene sine blander hun ulike teknikker på en leken og utforskende måte. Historiefortellingen er bunnsolid, uavhengig om den er fortalt gjennom dialog eller rent visuelt, forteller Sæther.

Se showreel her.

Nicolai Astrup Wiik har etter mange år på produksjonssiden tatt steget til regi.

– Han har allerede rukket å regissere flere filmer for Wemake. – Med skuespillerforeldre har han muligens fått historiefortelling inn med morsmelka. I tillegg kan han vise til fire verdensmesterskap i roing, en BA i historie fra Harvard og en tidligere karriere som standup-komiker, sier Sæther.

Se showreel her.

– Med Fanny, Denise og Nico har vi fått på plass tre spennende kreative krefter som tilfører Wemake noe nytt. De omfavner metodikken vår med å jobbe kreativt sammen i prosessene. Og det er viktig for oss fordi vi mener at filmene blir bedre i en slik prosess, avslutter Sæther.