Nyttoppusset vindu

Det tradisjonsrike litterære magasinet Vinduet er ute med et visuelt og innholdsmessig oppgradert nummer. Nytilsatt redaktør Audun Vinger står bak den radikale forandringen.

9459 ef138 original


Vinger (33) er kanskje mest kjent for sin rolle som redaktør for Natt&Dag, en stilling han sa opp i protest i fjor sommer etter en konflikt med eierne. Men han er også en profilert musikkskribent og kjent DJ i de delene av Oslos natteliv som vier sin tid til soul og funk.

Mindre velkjent er det at han er sønn av dikter og forfatter Terje Johanssen (1942-2005).

Til Dagsavisen forteller han at «det å skape debatt» – en hellig gral for alle pressefolk og utgivere – ikke er særlig høyt prioritert.
– Jeg har først og fremst vært opptatt av den romantiske ideen om å lage et godt magasin, med gode bilder, gode tekster, god layout. Sånne kjedelige ting. Det er bladfyk jeg er, sier Vinger.

Vinduet har blitt forvandlet fra et hefte i svart/hvitt til et glanset magasin med langt større vekt på det visuelle.
– Jeg har prøvd å overføre kvaliteter fra Vagant, Natt&Dag og Mojo til Vinduet.

Bidragsytere er blant annet Jenny Hval (også kjent som artisten Rockettothesky), Silje Bekeng, Thomas Marco Blatt, Ane Farsethås, Kai Gjelseth, Espen Stueland, Ole Robert Sunde og Øivind Hånes. Sistnevnte er forøvrig blitt fast bidragsyter i KF Magasinet.

Designet på nye Vinduet er gjort av Rune Mortensen.

Vinduet er et skjønnlitterært tidsskrift grunnlagt i 1947 av Nic. Stang. Tidsskriftet utgis av Gyldendal Norsk Forlag. Forrige redaktør var Henrik H. Langeland.