Obama flekker tenner

For første gang har presidentkampanjen til Barack Obama sluppet en reklamefilm som går rett i strupen John McCain. Se filmen her.

12124 b81e7 original

Obamas nye, hardtslående kampanje forsøker å fremstille John McCain som en person som ikke klarer å sette seg inn i virkeligheten til vanlige folk.

Reklamefilmene, som skal sendes i nøkkelstater frem mot valget i november, går til angrep på senator McCains manglende forståelse for overfor de øknonomiske vanskelighetene mange amerikanere møter i dagens USA.

Filmene utgjør en merkbar kontrast til den positive kampanjen Barack Obama har ført til nå, der presidentkandiatens visjon for et nytt, samlet USA har vært fremhevet.

I en av filmene i den nye kampanjen har man trukket frem i lyset en del McCain-utsagn om økonomien, blant annet dette: «Vi har hatt en ganske bra, økonomisk lønnsom periode, med lav arbeidsledighet» («We have had a pretty good, prosperous time with low unemployment».)

Det er en virkelighet mange amerikanere sliter med å kjenne seg i gjen i, og kampanjen gjør nettopp et poeng av dette ved å kryssklippe til uttalelser fra folk på gata som klager over alt de sliter med.

It's the economy, stupid Filmen stiller spørsmålet: «Hvordan skal John McCain fikse økonomien, når han ikke ser det at er noe galt med den?» («How can John McCain fix the economy, when he doesn't think it's broken?»)

Offensiven er det første eksempelet på en «negativ» reklamefilm fra Obama-leiren (bortsett fra filmer som er laget som «svar» på McCains aggressive markedsføring). De nye filmene kjøres lokalt i såkalte nøkkelstater, men de store, nasjonale kampanjene skal fortsette å fremme presidentkandidatens positive budskap, melder Times Online.

At Obama-leiren har begynt å sjonglere med ufinheter (uttalelsene til McCain kom tross alt i januar, før den amerikanske økonomien for alvor surnet), kan tyde på at de er lei av alle de feilaktige og tildels usaklige påstandene McCain har kommet med i sin kampanje, der han blant annet har hevdet at Obama er mot atomenergi, og at han er fint lite annet enn en substansløs «kjendis», sammenliknbar med Britney Spears eller Paris Hilton.

Se den aktuelle filmen her.