Ole Martin Hafsmo til Fantefilm

Sjangersurfende regissør mest kjent for humorproduksjoner, nå brennaktuell med radiodokumentaren «Skitbyen», skal lage reklamefilm for Fantefilm. Igjen.

Ole Martin Hafsmo3
Ole Martin Hafsmo sittende i midten, flankert av produsent Tor Markus Iden til venstre og linjeprodusent Veronica Natvig og produksjonsleder Tyra My Grønsund til høyre (henholdsvis bak og foran). Foto: Haris Kirun

Ole Martin Hafsmo har vært innom alle sjangre bortsett fra reality. Han debuterte som regissør på «Uti Vår Hage», og etter det har det vært vanskelig for ham å gjøre annet enn komedie. Han har jobbet med Ylvis «i ca 100.000 år» (ifølge Fantefilm), der han har gjort alt fra «Stonehenge» til «The Fox» og «Stories From Norway».

– Veldig mange engelske titler der altså, God bless him, sier produsent Caroline Mathisen i Fantefilm.

– Ole Martin ble utdannet på filmskolen og har kompetansen til å lage eksistensielle filmer om to fragile sjeler fanget i et eksistensielt skall, men trives bedre når han får filme noe som bare er morsomt. Ole Martin er glad i dumme situasjoner filmet som episk drama. Han tror oppriktig at tilværelsen er meningsløs, fortsetter Mathisen, og tilbyr enda flere nuggets:

  • Ole Martin har opptil flere barn og en katt han ikke liker som heter Bjørnhild.
  • Ole Martin liker blande sjangre og uttrykk, og selv om han nok er mest kjent som humorregissør, er det langt mere alvorlige prosjekter som står hans hjerte nærmest.
  • Vi elsker hans siste tilskudd, «Skitbyen». En radiodokumentar laget for NRK.

– Den handler om hans egen familie som i mange år har levd et liv under og rundt fattigdomsgrensen. Serien har fått mye oppmerksomhet og er nominert til Prix Europa i kategorien beste dokumentar. Det er virkelig et eksempel på bredden i Ole Martins talent, og vi gleder oss til å jobbe sammen med ham igjen, avslutter Caroline Mathisen i Fantefilm.