Ønsket «Gooood helg» i 60 sekunder og vant Sølvfisken for desember

Fjorårets siste Sølvfisk går til Smash! og Per Høj for filmen «God helg da dere!».

Solvfisken desember

Én av de fem filmene i Smash!-kampanjen «Helgens opprinnelse» har gått til topps i den månedelige TV 2-kåringen Sølvfisken. Det gjelder den 60 sekunder lange «God helg da dere!», den klart særeste filmen i en allerede temmelig skakk kampanje (vil vi påstå), hvor hovedpersonen Helge, som nettopp har funnet opp fenomenet «helg», utforsker flere varianter av å ønske «god helg» på.

Så rart og enkelt kan det gjøres. Det var Mads Rønold og Øyvind Waage som utgjorde det kreative teamet hos Per Høj, der det øvrige teamet besto av konsulent Carl Bækken og prosjektleder Nanna Grønli. Det er Morten Borgestad hos Pravda som har regissert, mens Mette Warberg var produsent.

«God helg da dere!»

Jurybegrunnelse: Årets siste Sølvfisk går til «God helg da dere!». Juryen lot seg underholde av denne litt gærne og sjarmerende filmen fra Smash! som bryter gjennom i reklameblokken i en mørk desember. Den fikk jury til å diskutere friskt hva som er god humor, det vil si hva som skaper engasjement. Det skal en god reklamefilm evne å gjøre.