Organiserer seg på nett

Komponistorganisasjonen NOPA lanserer nettsiden filmcomposers.no, som er ment som en ressurs for regissører og produsenter.Filmcomposers.no ble lansert under årets Cannes-festival. Formålet med nettstedet er å lage et forum der regissører og produsenter kan finne informasjon om komponister som primært lager musikk for spillefilm, melder Rush Print.

– Vi har samarbeidet med Norsk Filminstitutt, og lanserte nettstedet her i Cannes. Her fikk vi muligheten til å presentere nettstedet for norske og utenlandske produsenter og regissører. NOPA har per i dag om lag 600 medlemmer, hvorav 20 er filmkomponister. Utgangspunktet for nettstedet var at vi ønsket å presentere disse tydeligere, og nettstedet er ment som en ressurs for regissører og produsenter, forklarer Ingrid Kindem.

Noen av filmkomponistene presentert på nettstedet er Ragnar Bjerkheim, Lars Horntvedt, Geir Bøhren, Bent Åserud, John Erik Kaada og Jan Inge Berentsen Anvik alias Kinge.

John Erik Kaada, som i tillegg til en rekke TV- og reklameproduksjoner har laget filmmusikken til «O'Horten», «Natural Born Star», «Mongoland», «It's Hard To Be A Rock'n Roller» og «Hawaii, Oslo», var tilstede i Cannes under markeringen av nettstedet.
– Jeg har ingen forhåpninger om at portalen skal føre til økt oppmerksomhet rundt meg som komponist, verken her hjemme eller i utlandet. Jeg tror alle de involverte har et edruelig forhold til hva som vil komme ut av denne lanseringen. Men det blir spennende å se om filmcomposers.no kan være med å synliggjøre oss som jobber som komponister på heltid, sier Kaada til Rush Print.

Nettstedet er under konstant utvikling, understreker Kindem. Sjekk ut nettstedet her.