Original albumpromo fra Oasis

Sist fredag gjorde Manchester-gruppa Oasis et stunt på gata i New York, hvor de lot diverse gatemusikanter opptre med sanger fra sitt nye album «Dig Out Your Soul».

8740 6fc74 original
Sammen med Oasis og gatemusikantene var også reklamebyrået Bartle Bogle Hegarty New York, som produserer en dokumentar om lanseringen av det nye albumet.

Evenementet ble filmet av regissørparet Brendan og Emmett Malloy, som tidligere har regissert musikkvideoer for Metallica, Foo Fighters og The White Stripes, samt snowboardkomedien «Out Cold» (2001).

Gatemusikantene spilte på kjente T-banestasjoner i New York – som Grand Central, Times Square, Penn Station og Astor Place – hvor de tiltrakk seg store forsamlinger med nysgjerrige tilskuere. De som spilte utendørs måtte imidlertid tåle å stå i konstant regn hele dagen, og kun hardcore Oasis-fans støttet opp om disse, melder New Musical Express.

I forkant av de forskjellige opptredene jammet bandmedlemmene med gatemusikantene for å lære dem låtene. Gallagher-brødrene var etter sigende så fornøyd med gatemusikerduoen Thoth and Dominic Del Principe, at de spontant tilbød dem være med på USA-turneen.
– Dette er et fantastisk eksempel på ny tenking innenfor albumpromo, et slags bakvendt plateslipp, der musikken begynner på gaten i stedet for å ende der, sier Kevin Roddy, kreativ sjef i BBH New York, til Brand Republic.

Se YouTube-opptak der Oasis jammer med gatemusikantene her og her.