Oscar-regissør til Tinagent 

Maren Klakegg, som tidligere i høst vant student-Oscar i dokumentarkategorien, skal styrke Tinagents satsing på filmproduksjon.

Portrett Maren Liggnede B Wx
Maren Klakegg. Foto: Guro Sommer Værland

– Maren har bred produksjonserfaring fra film, TV, foto og klipp. Hun utmerket seg tidlig med et sterkt, visuelt språk som løfter frem det troverdige og autentiske i historiene hun forteller. Hun tilhører generasjonen unge filmskapere som mestrer flere fagdisipliner, og sanket nylig en Oscar for beste internasjonale dokumentar i Student Academy Awards, forteller byråprodusent Guy Haddeland.


– Vi er imponert over arbeidet til Maren, og synes det er veldig stas å få en så unik og engasjert stemme med på laget. Vi gleder oss til å utvikle nye filmprosjekter sammen, sier Haddeland.


Han mener hun blir et viktig tilskudd for å bygge videre på Tinagents filmsatsing, og åpner opp for en ny dokumentarisk retning.

– Med Maren har vi mulighet til å by på sterkere og mer troverdig historiefortelling i både korte, kommersielle filmer og i lengre format. I en tid hvor bærekraft, åpenhet og troverdighet er viktigere enn noen gang, mener vi Maren har svært mye å by på, fortsetter Guy.

Trailer for «Kjære far …» som vant student-Oscar tidligere i høst.