Øya og Munchmuseet gir publikum samtidskunst

Munchmuseet i bevegelse og Øyafestivalen har inngått en flerårig avtale om et eget kunstprogram på Øya. Årets prosjekt forvandler publikums ansikter til unike kunstverk.

89731 49bcb original
Foto: Ihne Kåresdottir
89732 637a5 original
Foto: Ihne Kåresdottir

– ­Med dette ønsker vi å gi samtidskunst en større plass blant publikummet på Øyafestivalen, forteller Øyas kunstansvarlig, Kyrre Heldal Karlsen.

Sammen med Munchmuseet-kuratorer Trine Otte Bak Nielsen og Natalie Hope O'Donnell, har de valgt ut Tor Erik Bøe (f. 1984) som årets festivalkunstner.

«Eco-queer»-look

I en spesialbygget salong på festivalområdet skal Bøe tilby publikum en make-over utenom det vanlige. Med hjelp fra et team med hårstylister og sminkører skal han forvandle folks ansikter til kunstverk.

– Bøe vil blant annet bruke innsamlet økomateriale som kvister, blomster og gress. Dette benytter teamet til å modellere en unik «eco-queer»-look, forteller kurator O'Donnell.

Vises på storskjerm

Kunstprosjektet er inspirert av festivallivets «se og bli sett»-kultur og kommenterer også den sosiale medie-kulturen med å dele opplevelser via filtre i Snapchat og Instagram. Som en del av kunstprosjektet vil derfor alle som får en make-over fotograferes, og bildet vil bli vist på storskjermene på festivalområdet.