Påskekrim på Snapchat fra Donald Duck

Bladets populære krimgåter med Mikke Mus utvides derfor fra trykte til digitale flater i påsken.

58909 d96eb original
Kine Lillerud og Benedicte Killi. Foto: McCann

Påske er hyttekos. Påske er påskenøtter. Påske er krim. – Hvorfor ikke kombinere det på en ny og uventet måte?, sier redaktør Marius Molaug i Donald Duck. Bladets populære krimgåter med Mikke Mus utvides derfor fra trykte til digitale flater i påsken. For første gang i Andebyhistorien!

Det er McCann med tjenesten LIVE 365 som står bak verdensnyheten i Donald-sammenheng.

– Det er jo ikke så enkelt å skaffe seg nye krimgåter når du først har løst den du pakket med deg i påskesekken. Så hvorfor ikke etterfylle per Snapchat på mobil?, tenkte Benedicte Killi og Kine Lillerud.

Som «venn» med donaldnorge på Snapchat kan du hver dag få tilsendt en ny krimgåte hvor du kan hjelpe mesterdetektiv Mikke Mus med å løse skumle mysterier.

– Gåtene sendes som Stories. Det vil si at de ikke forsvinner etter noen sekunder. Og hver krimgåte er tilgjengelig i 24 timer fra den blir lagt ut. Deretter kommer en ny, gjennom hele påsken.

– Kanskje dette kan bli et gøyalt tillegg til NRKs påskenøtter?, håper jentene.

– Det skal i hvert fall ikke stå på premiene. Alle som sender tilbake riktig svar på dagens krimgåte, er med i trekningen om flotte Donald-effekter.

– Vi er spente på hvordan dette vil gå, innrømmer redaktør Molaug.

– Vi syns det er spennende å utvide det tradisjonelle tegneserieformatet med de nye mulighetene som kanaler som Snapchat gir.

– Vi ønsker å øke den mentale tilgjengeligheten og må derfor vær der folk til enhver tid er så ofte som mulig 365 dager i året, sier Joakim Vars Nilsen, leder av LIVE365 i McCann Oslo.