Patchworks veldedighetsprosjekt er i gang

Byrået lager mini-dokumentarserie om Vålerengas Gatelag som ledd i arbeidet for organisasjonen Karanba i Brasil.

87213 4eccd original
Lars Eirik Eggen (Gatelaget i Vålerenga), Merethe Nyvold Johannessen (byråleder i Patchwork) Alexander Einemo Zwart (regissør i Rollo Tomasi) og Tommy Nilsen (Karanba).

I forbindelse med sitt sponsorat av KFs ettermiddagsfest i Cannes i sommer, donerte Patwork 100.000,- i arbeidstimer til Karanba, en organisasjon som hjelper barn bosatt i slumområdene i Rio til et bedre liv via fotball og ekstra utdannelse.

– Det ble sterke følelser på kontoret da Patchwork mottok søknaden fra Karanba, forteller byråleder Merethe Nyvold Johannessen.

Barn uten fremtid

Karanba har som filosofi å påvirke barn og unge med positive verdier og holdninger, og prioriterer undervisningsprogrammet «Inspirere for å velge utdannelse». Det handler om å skape forståelse for viktigheten av utdannelse, som ofte er fraværende i fattige kår i Brasil.

Organisasjonen ledes av Tommy Nilsen som forteller at politisk turbulens og global oljekrise har medført noen vanskelige økonomiske år. Det verst tenkelige scenariet er at de må legge ned hele satsningen.

– Dette er barn som mest sannsynlig ikke ville hatt en fremtid uten oss, sier Nilsen. – For å være helt ærlig så tror jeg vi er avhengige av en vellykket fadderkampanje for å kunne opprettholde og videreutvikle dagens aktivitetstilbud, og således fortsatt realisere drømmer og forandre liv.

Dokumenterer Gatelaget

Dokumentar-serien Patchwork nå er igang med å produsere handler om hvordan fotball kan endre liv. Vålerengas gatelag har nemlig takket ja til byråets ønske om å lage en dokumentarserie.

– Vålerengas gatelag består av personer som selv har opplevd å få et bedre liv gjennom fotball, og i denne serien vil vi se hvordan de ønsker å bidra til å hjelpe Karanba, forteller byrålederen.

– Gatelaget til Vålerenga Fotball er utrolig glade for å bidra til at gatebarn i Rio kan få en bedre hverdag. Spillerne på vårt gatelag har selv vært i gjennom noen tøffe tider og vet hvordan fotballen kan være med å forandre folks liv. Vålerenga Fotball er utrolig imponert over det arbeidet som Tommy har lagt ned over så mange år. Han er en sann ildsjel, sier Lars Eirik Eggen, leder av Gatelaget.

Brenner for å hjelpe

Ifølge Johannessen har prosjektet nådd de ansattes hjerter.

– Vi føler oss nærmest beæret som får bli så godt kjent med Karanba, og det er ingen tvil om at antall arbeidstimer kommer til å overstige de opprinnelige timene som lå bak gavekortet på 100.000,-. Her har vi alle brukt både arbeidstid og fritid på et prosjekt vi er utrolig stolte av, sier hun.

Byrået oppdaget raskt at det er flere som brenner for å hjelpe. Også regissør Alexander Einemo Zwart ville bidra til prosjektet.

– Det var en stor ære å bli spurt av Patchwork om å være med på å lage film for Karanba. Å kunne bidra med vår kunnskap til å lage noe som kan hjelpe andre er veldig inspirerende. Jeg har stor respekt for den innsatsen Karanba gjør og det er fantastisk å kunne bruke visuelle virkemidler til å gjøre en forskjell, sier Zwart.

Teamet:

Strategisk rådgiver: Merethe Nyvold Johannessen
Rådgiver og prosjektleder: Christer Engen
Ide og manus: Marie Skjerve Carlsen
Ide og manus: Ragnhild Ulleberg
Produksjonsleder: Simen Sund
Fotograf: Esben Johansen
Fotograf: Marius Svendsen
Fotograf: Eli Ohren
Regissør: Alexander Zwart