PeKå blir kreatørenes mann

Per Kristian Voss Halvorsen blir på Kreativt Forums generalforsamlig onsdag 23. april innstilt som ny kreativt ansvarlig i foreningen.

12369 d94cf original

Per Kristian «PeKå» Voss Halvorsen, som til daglig jobber som tekstforfatter i Bates, har takket ja til å stille til valg som kreativt ansvarlig i Kreativt Forum.

Daglig leder i Kreativt Forum, Sol Olving, forteller at stillingen som kreativt ansvarlig vil ta over for faglig leder, en stilling som det i år har vært vanskelig å finne noen etterfølger til.
– Stillingen som faglig leder var en 50 prosents stilling. Vi skulle gjerne ha gjort den om til 100 prosent, men foreningens økonomi tillater ikke dette. For både Erik Hersoug og Knut Røthe (faglige ledere i fra henholdsvis 03-05 og 06-07 – red.komm.) passet stillingsbrøken fint, men ved utlysningen denne gang har det ikke vært like enkelt. Vi har hatt en meget god kandidat som gjerne tok jobben, men med barn og hus og økonomiske forpliktelser forstår jeg godt at det er tøft å satse de andre 50 prosentene på freelanceoppdrag.

Omdefinert stilling Av den grunn har stillingen i år derfor blitt noe omdefinert, og fungerer nå mer som et verv.
– Det er viktig at kreatørene har en representant i foreningen, selv om det faktisk sitter tre kreatører i foreningens styre. Det er bakgrunnen for at stillingen er redefinert fra faglig leder til kreativt ansvarlig. Kreativt ansvarlig vil velges for ett år ad gangen, slik styreleder blir, og det gjør at vi får mange flere kandidater. Det er enklere å ta på seg et ettårig verv, enn å bli ansatt på 50 prosent. Og jeg tror det blir et morsomt verv, sier Olving.

Vil kreativt ansvarlig få andre oppgaver enn det faglig leder hadde?
– Faglig leder har naturlig nok hatt flere oppgaver enn det kreativt ansvarlig vil få. Det betyr at flere oppgaver faller på oss i foreningen, men det skal vi greie med en inspirerende og klok kreatør ved vår side. Alle som jobber her er mer enn gjennomsnittlig opptatt av jobben sin, og jeg kan ikke få fullrost alle nok! Ingen oppgave er for liten, ingen for stor, så kreativt ansvarlig vil få en flott gjeng å samarbeide med.

Trenger ei være scenevant Rollen som kreativt ansvarlig vil bli tilpasset hver enkelt og Olving presiserer at ingen skal presses til å gjøre ting de føler seg ukomfortable med, eksempelvis stille i TV-debatter eller stå på en scene.
– Å være kreativt ansvarlig innebærer primært å være kreatørenes ambassadør og ansikt utad, gjerne også vis-à-vis pressen. Videre vil det være å få frem temaer og personer til «Til Frokost», mens vi tar hånd om alt det administrative. Vedkommende skal være en diskusjonspartner for redaksjonen, både KF Magasin og web, og vi ønsker også innspill til eventuelle seminarer/kurs av spesiell interesse for kreatørene. Det vil også være en fordel om vedkommende får dypere innsikt i Gullblyanten for å kunne diskutere eventuelle justeringer og endringer i vedtektene, og sånn sett være overordnet jurygeneral. Og selvsagt må vedkommende ha full rett til å delta på styremøter. Men som sagt, rollen vil tilpasses den enkelte. Min ledelsesfilosofi er at alle skal trives, og folk trives best når de får gjøre det de er gode på, sier Olving.

Kreativt ansvarlig vil motta et honorar på 50.000 kroner, i likhet med styreleder.
– Vi er glade for at byråene er villige til å spandere tiden som vedkommende bruker, og vi tror alle parter får noe igjen her, avslutter Sol Olving.

Generalforsamlingen holdes 23. april, og du kan melde deg på her.

Arkivfoto: Frode Sörsgaar