«Piken med svovelstikkene» vant Sølvfiskjuryens hjerter

Sølvfisken for november går til årets julekampanje fra Redd Barna, som hadde som mål å varme 100.000 barn før jul. POL står bak, med Marius Holst i regissørstolen.

Redd Barna foto

Redd Barna, POL og Fantefilm lagde en ny vri på historien om piken med svovelstikkene og den sørgelige slutten hvor jenta fryser ihjel. Filmen har gått på TV og i sosiale medier, og på sosiale medier har man selv kunnet velge hvordan man vil endre slutten på historien ved å betale summen hver enkelt gave kostet. Tilbake fikk man en håpefull avslutning basert på valget som ble tatt.

Linn Clausen hos Redd Barna sa blant annet dette da kampanjen ble lansert:

– Inntektene vi får inn til jul skal bidra til varme klær, pledd og sko til barn som fryser, men vi skal også gi varme og trygghet på andre måter. Mat, helsehjelp, og beskyttelse og skolegang skal sørge for en varm og trygg fremtid. Derfor er alle bidrag til denne kampanjen så viktig for de mest sårbare barna.

Jurybegrunnelse: «Å revitalisering historien om den lille piken med svovelstikkene, synes juryen var en nydelig ide! Håndverket er utrolig bra og det skinner gjennom at den er fra en regissør som er kjent for å formidle følelser på en unik måte. Vi ble beveget og håper den gjør den viktige jobben den er satt til. Gratulerer med sølvfisk til Redd Barna og POL. Vel fortjent!»

Kreativt team fra POL var Rikke Sofie Jacobsen, Anette Bellika Finnanger og Sara Marie Hødnebø, mens Marius Holst hos Fantefilm hadde regien. Musikken i filmen er Phoebe Bridgers' coverversjon av Radioheads «Fake Plastic Trees».