Pixar satser på 3D

Det Disney-eide animasjonsstudioet Pixar satser nå for fullt på tredimensjonal kinovisning. Alle selskapets nye filmer vil fra neste år bli sluppet i 3D-versjon.

7425 e8212 original

Den første filmen i selskapets store 3D-satsing blir «Up», som kommer ut i 2009. John Lasseter, som lyder tittelen Chief Creative Officer i både Pixar og Disney, kunngjorde 3D-satsingen på en evenement i New York i forrige uke der Disneys planlagte animerte filmslipp frem til og med 2012 ble presentert.

Håndtegnet Disney Tilhengere av det tradisjonelle, håndtegnede tegnefilmformatet får også noe å glede seg til: «The Princess and the Frog» fra Walt Disney Animation Studios, blir produsert på samme måte som klassikerne «Askepott» og «Lady og Landstrykeren». Filmen blir sluppet mot juletider i 2009.

Pixar-filmer vil derimot bli sluppet i to formater, 3D og 2D. Den første filmen ut er «Up», om en eldre enkemann som fester ballonger til huset sitt og reiser ut på et eventyr til Sør-Amerika. Lasseter fortalte at han har latt seg inspirere av 3D-foto i mange år.
– Jeg elsker 3D. Jeg lagde en 3D-kortfilm i 1989 med tittelen «Nickname», og selv bryllupsfotografiet med meg og min vakre kone Nancy ble også gjort i 3D.

Disse filmene kan vi vente oss fra Disney i de nærmeste årene: I november blir filmen «Bolt» sluppet. Den handler om en skuespiller-hund som har innbilt seg at den har superkrefter. «Rapunzel», Grimm-brødrenes klassiske eventyr, kommer i Disney-versjon ved juletider i 2010, mens fantasy-filmen «King of the Elves» skal slippes i 2012. Alle disse blir laget i både 3D og 2D.

Fra Pixar kan vi vente oss disse filmene: «Toy Story 3» i juni 2010. «Newt», en kjærlighetshistorie om de to siste blåfot-salamanderene på jorden, som slippes i 2011. «The Bear and the Bow», som er en fantastisk fortelling fra Skottland, og slippes til jul i 2011, samt «Cars 2», som kommer ut sommer 2012. Pixar planlegger også å slippe begge foregående Toy Story-filmer i 3D-versjon.

På presentasjonen fikk publikum også se klipp fra årets store sommerfilm fra Pixar, «Wall-E», den siste gjenlevende roboten på jorden. Det er den første filmen fra selskapet siden kjempesuksessen «Ratatouille».