Ny jenteaksjon på gang

Millioner av mennesker fikk med seg bloggen eller bryllupet til barnebruden «Thea» (12). Til høsten lanserer Plan Norge og kommunikasjonsbyrået Trigger en ny aksjon for jenters rettigheter, der temaet er vold mot jenter i og rundt skolen.

58645 e5e23 original
Preben Carlsen og Siv Meisingseth. Foto: Plan Norge

Dette blir det sjuende året Plan Norge gjennomfører sin jenteaksjon. Også i år skal aksjonen lanseres i september.

– Ett av Plans overordnede mål er at alle jenter skal få gå på skolen. I fjor viste vi verden hvor skadelig det er for jenter å bli giftet bort som barn, og vi engasjerte millioner av mennesker i kampen mot barneekteskap. I år har vi ambisjoner om å skape en ny massemobilisering for jenters rett til utdanning, sier Siv Meisingseth, kommunikasjonssjef i Plan Norge og leder for høstens jenteaksjon.

Nytt Trigger-samarbeid

Plan Norge har også i år valgt å samarbeide med kommunikasjonsbyrået Trigger.

– Vi er veldig glade for å ha Trigger med på laget. Vi viste med «Theas bryllup» at vi sammen er i stand til å gjøre noe ekstraordinært for å løfte frem jenters rettigheter og engasjere mennesker i det vi mener er en av verdens viktigste saker, sier Meisingseth.

– Vi er utrolig stolte over at vi får fornyet tillit under årets jenteaksjon. Samarbeidet med Plan Norge har på mange måter etablert en ny standard for hvordan vi jobber med kundene våre i komplekse prosjekter. Vi lærte mye da vi stoppet Theas bryllup i fjor og ser virkelig frem til å fortsette samarbeidet med en organisasjon som jobber for å løse noen av verdens viktigste utfordringer, og som er full av utrolig dyktige mennesker, sier Preben Carlsen, daglig leder i Trigger.

Minst 123 millioner jenter møter vold i skolen

Hvert år utsettes over 246 millioner barn for fysisk, seksuell eller psykisk vold på skolen eller i forbindelse med skolen. Minst halvparten av disse er jenter. Jentene rammes oftere av seksualisert vold, overgrep i det skjulte og vold og trakassering som leder til skam og frykt.

– Vold er en sterkt medvirkende årsak til at 62 millioner jenter i dag ikke går på skolen. Å være beskyttet mot vold og overgrep, og føle seg trygg, er en forutsetning for å lære og kunne skape seg en god fremtid. Dette arbeider Plan mye med i alle de 51 landene hvor vi driver med utvikling. Her ser vi et stort behov, og vi trenger å hjelpe enda flere, sier Meisingseth.

Årlig jenteaksjon

Plan Norges jenteaksjon inngår i den årlig globale kampanjen «Because I am a Girl» til hele Plan International. Kampanjen har som mål om å engasjere folk over hele verden i de største utfordringene som jentene møter i landene der Plan arbeider.