Podkast-comeback for Janne Rønningen

Både Og lanserer lærerpodkasten «Rekk opp hånda!» med Janne Rønningen og Martin Johannessen. Gyldendal er sponsor.

88926 c96fd original

«Rekk opp handa» er en podkast hvor du kan være flue på veggen i det mystiske lærerværelse og få et unikt innblikk i hva og hvordan ulike lærere og andre fagfolk diskuterer skolehverdagens små og store utfordringer. Dette er en podkast for engasjerte lærere, foreldre og andre som er opptatt av skole og barns utvikling.

«Rekk opp hånda» har som mål å gi sine lyttere et innblikk i skolehverdagen og i hva som rører seg blant ulike aktører som skriver bøker, kronikker eller på andre måter deltar i den pågående debatten om skolen, som programlederne tør påstå er verdens viktigste institusjon.

Komikeren som ble lærer

Programledere er Janne Rønningen og Martin Johannesen. Janne har lang fartstid som komiker og er i dag faglærer i kunst og håndverk og spesialpedagog på Nyskolen i Oslo. Martin er utdannet steinerpedagog og har jobbet i mange år på Steinerskolen i Bærum. Han jobber nå som sosiallærer på Nyskolen i Oslo. Martin driver også Lærerbloggen, som med over 1,6 millioner sidevisninger er Norges største skoleblogg.

I hver episode møter de en gjest med spesialkompetanse på episodens tema. Første episode ut er «Forsentkomming» med forsentkommingsekspert Jørgen Moltubak. Andre episode handler om dagsaktualle temaer på læreplanen med Adrian Talleraas, lærer på Groruddalen ungdomsskole.

Du kan høre begge episodene her.

Fra siste podkastutgave av «Rekk opp hånda»: Martin Johannessen, Adrian Talleraas og Janne Rønningen. På pinne: Sumaya Jirde Ali. Saken om henne blir brukt i et opplegg i klassen til Adrian.