POL og Bergans er nominert i Innovasjons-kategorien i Eurobest

Eurobest tjuvstarter sitt kommende shortlist-bonanza med å offentliggjøre fire arbeid som er nominert for innovasjon. POL er et av de nominerte byråene for «The Collection of Tomorrow» for Bergans.

Lksjflksfl

Bergans’ The Future Lab har samarbeidet med Spinnova for å utvikle et sirkulær og fullt resirkulerbart materiale, laget av en ny type cellulose, som kan resirkuleres tilbake til sin opprinnelige form uten bruk av kjemikalier.

Det første produktet som ble utviklet var en bag, men til lanseringen fokuserte ikke POL på selve bagen, men på fremtiden, det vil si hva den i teorien kunne være om et år, eller to eller tre. Kjøperne fikk muligheten til å komme tilbake om et år og får bagen omgjort til den neste gjenstanden i «The Collection of Tomorrow», alternativt å bare levere den inn og få pengene tilbake, slik at den kunne gjøres til et nytt produkt og selges videre.

Det er Rikke Sofie Jacobsen, Sara Marie Hødnebø og Anette Bellika Finnanger som er kreativt team på jobben. Teamet består ellers av Marius Eriksen, Tone Bøygard, Pia Lystad, Robert Arntsen og Ole Jakob Bøe Skattum.

De øvrige nominerte i kategorien er «Fortnum Circo® Handle» av TBWA\Helsinki, «H&M Wearable Love» av Wynken Blynken & Nod i Hamburg og «The 2030 Calculator» av Farm Stockholm.

Alle de andre shortlistene blir lansert 1. desember på eurobest.com.