PR-operatørene inviterte unge talenter til rekrutteringsdag

Det har blitt en tradisjon for PR-byrået å invitere håpefulle søkere til rekrutteringsdag når de skal ansette nye juniorrådgivere. I år håper byrået å få på plass to nye talenter med oppstart i henholdsvis januar og august.

F v Maria Straumsnes Reppen Veronica Borg Rachel Lossius Enstad og Georg Groven Edseth
Fra venstre: Maria Straumsnes Reppen, Veronica Borg, Rachel Lossius Enstad og Georg Groven Edseth. Foto: PR-operatørene

– Juniorrådgivere har alltid vært en viktig satsing for oss i PR-operatørene, og det vil det også fortsette å være fremover. Det er viktig at vi som bransje gir nyutdannede muligheten til en vei inn i en kommunikasjonskarriere, sier byråleder Petter Thorendahl.

For å bli invitert til dagen måtte søkerne oppfylle kriteriene om å være nyutdannede eller med et par års erfaring. På årets rekrutteringsdag var det rundt tjue kandidater som deltok. I forkant av dagen har deltakerne besvart en skriveoppgave, mens på selve dagen var målet å se hvordan kandidatene jobber i team og om de evner å tenke kreativt.

En lærerik opplevelse

Veronica Borg var en av de som deltok på rekrutteringsdagen. Hun syntes det var en fin opplevelse, hvor kandidatene ble godt ivaretatt.

– Det har vært en morsom og litt utradisjonell dag, men det gjorde det desto mer gøy å delta. Det var spennende å jobbe med kundecase, og å få prøvd seg på hvordan man jobber for å komme frem til ideer i et PR-byrå, sier hun.

På samme gruppe som Veronica var også Rachel Lossius Enstad. Hun syntes de fikk mye ut av dagen.

– Det var en veldig god erfaring hvor jeg lærte masse. Som ung student er tiden verdifull. Noen er kanskje redd for å misse en studiedag for et slikt opplegg, men for meg har det absolutt vært veldig verdifullt å være med i dag, sier hun.

Høyt nivå på kandidatene

Byråleder Thorendahl er fornøyd med årets kandidater.

– Det har vært en spennende dag, med massevis av flinke kandidater som har levert godt – både på skriveoppgaven i forkant og på gruppeoppgaven i dag. Nå skal vi i gang med den vanskelige prosessen med å velge de kandidatene vi ønsker å prate videre med.

Han legger til at alle kandidatene vil få beskjed allerede før helgen på om de er med videre eller ikke.

– Jeg er veldig trygg på at vi neste år, etter den dagen vi har hatt her i dag, til slutt vil få inn to veldig dyktige juniorrådgivere hos oss i Lille Grensen, avslutter han.