Premieremåned for TRY Motion på NRK og TV 2

Søndag var det klart for premiere på dokumentarserien «Last: Jøder» på NRK. Serien handler om jødenes situasjon i Norge under 2. verdenskrig og fortelles med de gjenlevendes historier.

Last Joder Hvit kantx

TRY Motion fikk i oppdrag å sette tonen for seerne med tittelsekvensen til serien. Med tanke på den sterke historien som skulle fortelles var det en kompleks, men givende oppgave.

– Da vi jobbet med sekvensen til «Last: Jøder» hadde vi en måteholden tilnærming til det visuelle uttrykket. Tematikken er basert på virkelige hendelser, så disse behandles med stor respekt, forteller Sigurd Kristiansen, fra TRY Motion.

Målet var å treffe en ung målgruppe, og derfor gikk de for noen utypiske stilgrep for sjangeren. Farger og typografi er inspirert av materiale fra krigsårene, men de ville unngå et tradisjonelt uttrykk for krigsdokumentarer.

– TRY Motion har vært viktige for det visuelle totaluttrykket, og deres bidrag har løftet serien. Vi opplevde at de foreslo grafiske grep som både var overraskende, og som viste seg å være helt riktige, sier Vanja Strømstad, produsent i Monster som produserte dokumentarserien for NRK.

TRY Motion
Fra venstre: Motion designer Sigurd Kristiansen, Produsent Johanne Lund og AD/Motion designer Rebecka Taule. I tillegg bidro også Frode Ekeberg (som ikke er på bildet) med 3D-design på Ammo.

Ny satsing gir resultater

Tittelsekvenser er et nytt satsnings– og tjenesteområde for TRY Motion. Dette har gitt muligheter for å utforske eget fag med tanke på historiefortelling, originale konsepter og nye tekniske løsninger.

Satsingen har gitt resultater, og TRY Motion har i tillegg til «Last: Jøder» nylig hatt to store produksjoner for Netflix med «Mr. Good? – Gåten Eirik Jensen» og «A Trip to Infinity». De er også aktuelle med tittelsekvensen til TV 2s nyeste dramasatsing «AMMO».

Ammo Alphax

«AMMO» handler om norsk våpeneksport, og hadde premieredato 20. oktober. Serien er produsert av Anagram med Nicolai Cleve Broch som både manusforfatter og hovedrolleinnhaver. Han hadde lagt merke til tidligere arbeid fra TRY Motion.

– Jeg hadde sett noe Rebecka og resten av gjengen i TRY Motion hadde laget, og visste at dette var flinke folk. Tidlig i samtalen følte jeg at de forstod serien og hva vi ønsket å formidle. Til tross for knapp tid og lite ressurser fikk vi til en kreativ prosess frem til mål, og jeg er veldig takknemlig for arbeidet og fryktelig stolt av resultatet, sier han.

I tittelsekvensen til AMMO kombinerte TRY Motion fotorealistiske 3D-modeller med et abstrakt grafisk uttrykk. Det ble i tillegg brukt AI-genererte bilder for å underbygge tematikken til serien rundt kunstig intelligens.

– Vi tok utgangspunkt i tanken om hvordan AI leser og dekonstruerer virkelighet til ren fakta. AIs kalde kalkuleringer tar ikke hensyn til det menneskelige, og det ville vi formidle i vignetten, sier Rebecka Taule fra TRY Motion.

«AMMO» hadde premiere 20. oktober på TV 2 og «Last: Jøder» den 30. oktober.