Prisdryss over Mikrofilm

Animasjonsfilmer regissert av Hanne Berkaak, Cathinka Tanberg og Robin Jensen, vant i helgen gjeve priser både i Tyskland og hjemme i Norge. Mikrofilm har produsert alle tre.

87265 aaeb7 original
Stillbilde fra Hanne Berkaaks «The Boy Who Fell and the Man Who Picked Him Up».

Under Fredrikstad Animation Festival var det filmen «The Boy Who Fell and the Man Who Picked Him Up» laget for RVTS Sør, som gikk av med seieren i kategorien Best Commissioned Film. Det er andre gang regissør Hanne Berkaak vinner denne prisen, begge gangene med filmer laget for RVTS Sør.

Kortfilmen «Verdens mellomste fisk», som er regissert av Cathinka Tandberg, fikk også hederlig omtale i klassen beste barnefilm. Programmet bestod av barnefilmer fra de nordiske og baltiske land og juryen i denne konkurransen besto utelukkende av barn.

I den tyske byen Duisburg gikk den internasjonale festivalen for barne- og ungdomsdokumentarer Dox! av stabelen, og regissør Robin Jensen tok imot prisen for Best European Documentary for Children for filmen «Det trygge huset». Filmen er laget i samarbeid med Krisesenteret i Salten og Redd barna, og de medvirkende er barn som har bodd på Krisesenteret tidligere.

– Mikrofilm er stolte over å ha så allsidige regissører som håndterer både sår tematikk og herlig humor på en følsom og visuellt sterk måte. Vi er også utrolig glad for at arbeidene verdsettes høyt, ikke bare av kunder og samarbeidspartnere, men også av fagjuryer. Fremover vil vi produsere oppdragsfilm gjennom avdelingen som endelig har blitt døpt til Mikrolab, der Hanne, Cathinka og Robin selvsagt er en del av regissørstallen, sier produsent og daglig leder Lise Fearnley.