Produksjonsselskapet som flyttet til fjell og snø

Menneskene bak produksjonsselskapet Falkeblikk ble så begeistret over skiforholdene i Sogndal at de valgte å etablere hele forretningen der.

82008 cdf67 original

– Vi dro hit på grunn av snøen! Forholdene her i Sogn er veldig gode for skikjøring. Det faller mye snø her og kulden fra breene gjør snøen kjølig. Resultatet er mye pudder, forteller Jo Bergersen, Creative Director i Falkeblikk.


Bergersen jobbet lenge som skifotograf over hele verden, og har i tillegg bakgrunn som både reklame- og filmfotograf i Oslo. Men en dag satt han seg i bilen til Sogndal, hvor han hadde noen kompiser i studentmiljøet, og har aldri sett seg tilbake.

Rett etter ankomst møtte Bergersen sin nåværende kollega og daglig leder, Tore F. Lie.

– En ingeniør som jobbet turnus innen oljebransjen i Nordsjøen. Han er også over gjennomsnittet glad i ski og en helt rå dronepilot, forteller Bergersen

Falkeblikk AS ble naturlig nok et filmselskap som jobber mye ute med dronefilming. Kundene er alt fra den lokale Høgskolen i Sogndal til internasjonale merkevarer.

– Discovery Channel har vært her et par ganger med oss. Koreanske LG TV, og europeiske dokumentarer om Norge og breene. De to siste årene har vi jobbet med Bergans, der været på TV 2 har vært produsert, forteller han.

De har også vært involvert i filmen «Villmark 2», samt live-musikkvideoen «Last Day» av Shining, som ble gjort på Trolltunga.


Falkeblikk har nå vokst til trio, inkludert Thomas A. Matre på VFX og design.

– Mesteparten av filmingen vi gjør er her i Sogn og Fjordane. Vi bor på lokasjon, forholder oss til yr.no og trenger ikke reise langt for å filme, avslutter Bergersen.


Annonse: