Prosjektklubben designer Visuelt

Illustratør og grafisk designer Jon Arne Berg skal utforme Visuelt og ED Festivalen sammen med sine to kollaboratører i Prosjektklubben.

86934 d52d3 original
Prosjektklubben: illustratør og grafisk designer Jon Arne Berg, fotograf og webutvikler Nils Skogstrøm og animatør og grafisk designer Jonas Bødtker.

Grafill har inngått en toårig avtale om design- og illustrasjonstjenester for Visuelt og ED Festivalen i 2018 med illustratør og grafisk designer Jon Arne Berg. Han skal løse jobben sammen med Prosjektklubben, som han var med å starte i 2011 sammen med animatør og grafisk designer Jonas Bødtker, og fotograf og webutvikler Nils Skogstrøm.

– Vi gleder oss til å se hvordan Prosjektklubben vil løse denne oppgaven, og føler oss trygge på at det vil bli en spennende løsning som vil reflektere den norske bransjen. Jon Arne har vist seg som en allsidig, spennende og uredd illustratør og designer som håndterere så vel små som større komplekse prosjekter, og med Nils og Jonas på laget har de en bred kompetanse, sier prosjektansvarlig i Grafill, Marianne Lind.

– Med unntak av en bordtennisturnering med tilhørende utstilling i 2013 har Prosjektklubben for det meste holdt på med egne prosjekter, eller gjort jobber som har gått under radaren for de fleste i designmiljøet (grunnet mangelen på nettside). Målet med Prosjektklubben har fra starten i 2011 vært å holde på moroa og friheten fra studietiden, å løse oppgaver på den måten vi selv vil. Dette ønsker vi at skal gjenspeiles i egne prosjekter, samt oppdragene vi tar på oss og måten vi angriper disse. Vi mener denne innfallsvinkelen både gir et bedre sluttprodukt og en morsommere prosess, sier Jon Arne Berg.

ED Festivalen til Oslo

I fjor omtrent på denne tiden besluttet European Design å arrangere European Design Festival i Oslo i 2018 med Grafill som hovedsamarbeidspartner. European Design Festival består av seminardelen ED-conference samt prisutdelingen ED-Awards.

– Ved å arrangere ED Festivalen kan vi få større internasjonal oppmerksomhet til den norske illustrasjons- og designscenen og mer nasjonal stolthet knyttet til våre fag. Vi ønsket derfor å engasjere en illustratør og designer som representerer norsk kreativitet og kvalitet, fortsetter Marianne Lind.

– På et tidspunkt definerte vi en slags visjon for Prosjektklubben: «En klubb for realisering av urealistiske selvrealiseringsprosjekter». Det å skulle jobbe med Visuelt og European Design Festival er et stort skritt i riktig retning, avslutter Jon Arne Berg.