Qvisten vant internasjonal pris for beste parkattraksjon

Qvisten Animation og Hunderfossen vinner internasjonal prestisjetung pris for beste parkattraksjon i verden: TEA Award 2021

Qvisten Animation Hyperakselerator 01 1

Qvisten Animation vant tidligere i uken gull i den prestisjetunge TEA Award, som er fornøyelsesparkenes Oscar og deles ut av The Themed Entertainment Association (TEA). Gullet vant Qvisten sammen Hunderfossen Eventyrpark for «Reodor Felgens Hyperakselerator», en opplevelse i ekte 4D. Her introduserer Reodor Felgen publikum for teoriene han har utviklet for morgendagens rene drivstoff, og Solan&Ludvig tar dem med på en superheftig prøvetur for å bevise at teoriene hans holder mål. Opplevelsen består av fire vogner med åtte seter i hver, en skjerm på 16.5 x 5.3 meter, vann, røyk og fysisk interaksjon med deltageren.

– Gigantisk fjær i hatten

– Å vinne denne prisen er en svær greie i seg selv, og tatt i betraktning av at Qvisten aldri har laget noe lignende tidligere gjør det til en gigantisk fjær i hatten, sier regissør Rasmus A. Sivertsen. – Vi ønsket å lage en stor, overveldende og tøff opplevelse, der morsomme og sjarmerende karakterer fremdeles var drivkraften. Samtidig ville vi formidle et viktig budskap – kjernen i fortellingen dreier seg rundt jakten på et rent drivstoff og betydningen av bærekraft; dette gir opplevelsen også et genuint innhold utover G-kraften du blir utsatt for, avslutter Sivertsen.

– Vi er overbevist om at all god underholdning bygger på en god historie som er verdt å fortelle. Dette har vært med oss siden dag én, det er en av hjørnestenene Qvisten er bygget på, sier kommersiell leder Arnt Scheele.

Selvsagt har kvaliteten på animasjonene og utformingen av selve opplevelsen mye å si, det holder ikke bare med en god historie, mener Scheele.

– Dyktige samarbeidspartnere er selvsagt også et absolutt must, på Hyperakselleratoren var vi så heldige å få samarbeide med Simworx fra England, et selskap helt i toppsjiktet innen den fysiske utformingen av fornøyelsespark-opplevelser, sier daglig leder Fredrik Kiøsterud.

Til våren vil et team bestående av Hunderfossen, Simworx og Qvisten stå på scenen i Disneyland i California og ta imot gullet.