Rammelaus åpner fiksjonsdøra

Det fotofokuserte produksjonsselskapet Rammelaus Produksjon har etablert fiksjonsavdelingen Rammelaus Fiksjon. Regissøren Bendik Antonsen blir kreativ leder for nyetableringen.

Skjermbilde 2023 11 22 kl 13 03 51
Rammelaus innrammet: Filmfotograf Johannes L. Dyhre, daglig leder Håkon Rydningen og kreativ leder Bendik Antonsen.

Håkon Rydningen og Johannes Larsen Dyhre startet opp Rammelaus Produksjon våren 2022, der målet var å skape gode visuelle historier, både innen reklame og TV. De har levert seriekonsepter, dokumentarer, reportasjer til kunder som TV 2 og Discovery, samt reklamekunder som Goldfish, NIO, Norges Fotballforbund og Tinagent.

– Vi startet Rammelaus Produksjon for å ha et sted vi kan samle sabla fine fotografer, og gi bånn gass på god visuell historiefortelling, både i TV og reklame. Nå begynner det å løsne skikkelig, og vi fått på plass en ordentlig god gjeng, forteller Rydningen og Larsen Dyhre.

Rammelaus har på den korte tiden rukket å bli 10 filmfolk, og ønsker nå å utvide til fiksjonsuniverset. Regissør Bendik Antonsen banket på døren i sommer, og nå gir de full gass inn i 2024 med nyetablerte Rammelaus Fiksjon.

– Nå klipper vi snora og er ordentlig stolte av å ha med oss kreativ leder og regissør Bendik Antonsen i førersetet. Bendik har produsert noen ordentlig gode kortfilmer i løpet av årene sine på Westerdals, og viser at han mestrer historiefortelling på høyt nivå. Det trigger oss veldig å kunne å bli med inn i denne verdenen, og forhåpentligvis ta med oss en rekke gode erfaringer fra TV og reklame, for å lage filmer som blir husket.

Tenker annerledes i tøffe tider

Rammelaus Fiksjon skal levere kortfilm, TV-serier, spillefilm og fiksjonell reklame, og på den måten generere arbeid for både etablerte og nyetablerte filmarbeidere, ifølge Antonsen.

– Vi starter opp i en tid der de økonomiske omstendighetene preger bransjen, noe som bidrar til at vi må tenke annerledes for å få prosjekter opp og frem. Dette er veldig spennende å skulle begi seg ut på, spesielt i samarbeid med så dyktige folk, sier kreativ leder Bendik Antonsen.

– Vi håper å få jobbet med en haug av unge talenter i årene som kommer, det er helt vilt å se hvilket nivå det er på fotografer, regissører og andre filmarbeidere som kommer ut av skolen nå, legger han til.