Rebecka Taule fra TRY Motion vant Gullrutens fagpris i Grafisk Design

Rebecka Taule vant for programdesignet på Netflix-serien «Mr. Good?». – Dette er den første jobben TRY Motion har fått innen programdesign, og vi er ekstremt stolte av at det resulterte i en prisvinnende prestasjon, sier produsent Johanne Bull Lund.

Gullruten
Glade vinnere: Produsent Johanne Bull Lund i TRY Motion, Monster-produsent Bendik Mondal og motion designer Rebecka Taule. Foto: Gullruten

Mandag kveld ble Gullrutens Fagpris delt ut i Oslo til de dyktigste fagfolkene i TV-bransjen. Prisen for Beste Grafisk Design ble vunnet av Netflix-serien «Mr.Good? Gåten Eirik Jensen», som er produsert av Monster, der TRY Motion sto bak vignetten.

Det er motion designer Rebecka Taule som har laget vignetten, og TRY Motion-produsent Johanne Bull Lund er full av lovord.

– Taules talent og kreativitet har vært avgjørende for det konseptuelle designet til denne spennende historien, og hennes dyktige håndtering av motion design har gjort henne til en uvurderlig del av TRY Motion-teamet, sier Bull Lund.

Gull på første forsøk

Hun utdyper: – Vi hadde en ambisjon og ønske om å jobbe med tittelsekvenser og programdesign i tillegg til de produksjonene vi naturlig gjør som en del av TRY-huset. Dette var den første jobben TRY Motion fikk innenfor denne sjangeren, og det var veldig gøy for oss at det ble en suksess på første forsøk med Gullrutens fagpris for beste grafiske design. Vi er virkelig takknemlige for at Monster med med produsent Bendik Mondal i spissen var så tydelig på at de ønsket å legge både tid og penger i grafikken til serien.

Bull Lund sier hun og TRY Motion håper at flere vil se verdien av en god designprosess når det gjelder programdesign, og at en helhetlig tilnærming til den grafiske innpakningen vil gi en ekstra verdi for TV- og nettserier.

– Det bidrar til forståelsen av innholdet når det er en klar tanke bak hvordan fortellingen fremstilles grafisk, både for valg av font, farger og hvordan det beveger seg, altså god motion design, sier Bull Lund, som tror dette er et voksende marked TRY kan bli en del av.

Se vinnerjobben her.