Regikollektivet The Line til Animasjonsdepartementet

Det britiske regikollektivet The Line, bestående av seks regissører situert i London, blir nå representert av Animasjonsdepartementet i Norge.

81084 f49bd original
– Blide, hardtarbeidende feinsmeckere, slik vi liker det på Animasjonsdepartementet, ifølge daglig leder Jakob Thommessen.

– Vi har signet regikollektivet The Line, og de har allerede rukket å gjøre sin første jobb med oss i Norge, Julefilmen for Vipps og POL, forteller animasjonsminister Jakob Thommessen.


– Her er alt gjort på gamlemåten. Karakterene er tegnet ramme for ramme, bakgrunnene er malt for hånd, og det er lagt ned et enormt etterarbeid for å gjenskape filmscanningen fra 1930-tallets animasjonsfilmer. Soundtracket er spilt inn med fullt orkester, mesterlig orkestrert av Verdens Sterkeste Mann, fortsetter Thommessen.

Så musikkvideo, ble solgt

– Vi ble umiddelbart forelsket i The Line da vi så musikkvideoen de hadde gjort for Amaro & Walden [se under] og er utrolig glade for at vi får være med opp på deres nerdeloft fylt med obskure 80 talls-serier, et sinnssykt blikk for detaljer og en villighet til å ta mediet i nye retninger. Verden skulle hatt flere folk som The Line!


Et annet eksempel er spillet «Red Carpet Rampage» som tiltrakk seg over tre millioner spillere verden over for å hjelpe Leonardo Dicaprio å vinne en Oscar.