Regissør Cassandra Niki er ute med første reklamefilm i Norge

Cassandra Niki, en indonesisk-amerikansk regissør med bakgrunn fra New Zealand, Indonesia og USA, er nå klar med sin første reklamefilm i Norge, hvor hun er tilknyttet Fantefilm.

Caroline og Cass
Produsent Caroline Mathisen og regissør Cassandra Niki. Foto: Fantefilm

Cassandra Niki startet sin karriere som skribent og forfatter, og var i mange år reisende skribent for publikasjoner som VICE Asia og Journey Indonesia Magazine. Hun gav også ut sin første bok, som skildret ungdomskultur i det raskt endrende Jakarta på slutten av 00-tallet. Noe som skapte både debatt og gode salgstall i Indonesia.

Hun utdannet seg senere som fotograf ved Academy of Art University i San Francisco, og har jobbet som fotograf og art director ved en rekke kreative byråer og tech-selskaper i San Francisco, som American Apparel, Uber og Dolby Laboratories. Hun flyttet til Oslo i 2017 og startet som kreativ koordinator i Tangrystan, hvor hun fungerte som alt fra regiassistent til produksjonsdesigner for regissører som Trond Fausa, Rikke Gregersen, Ida & Andreas og Sigve Aspelund.

I 2022 signerte hun med Fantefilm for å starte egen karriere innen regi.

– Vi er superhappy med å ha fått Cassandra med på laget, hun er et visuelt talent. Hun har allerede hatt second unit regi og tatt og stills på flere av våre store produksjoner. Det er gøy at hun nå har tatt steget og har regiansvaret for lanserings traileren til «Tacticus», som er et mobilspill i Games Workshop’s Warhammer 40,000 univers forteller Hugo Føsker i Fantefilm.

Fantefilm jobbet sammen med Fredrik Fottland og de flinke folkene i Expanse på denne produksjonen.

– Vi traff svært godt på valget av Cassandra og Fantefilm på dette prosjektet. Cassandra kom inn i prosjektet med en tydelig visuell visjon og positiv energi, og i et komplisert prosjekt klarte hun å balansere animasjon, VFX og live-action akkurat slik vi hadde håpet. «Tacticus» er et turn-basert strategispill med intense og raske PvP kamper, noe Cassandra fanget flott med bruk av lys og raske skifter mellom skuespillere og spill animasjonen, sier en fornøyd Fredrik Fottland i Expanse.

Se filmen her.

– Hennes unike bakgrunn gir henne et friskt perspektiv på reklamefilmregi i Norge og det er gøy å se hvordan hun blomster og skiller seg ut blant utvalget av nye talenter der ute i dag, avslutter Caroline Mathisen i Fantefilm.