Regissør Henrik M. Dahlsbakken til Fantefilm reklame

– Etter å ha gjort 11 spillefilmer i løpet av de 10 siste årene, kjenner jeg meg endelig moden for å prøve lykken som reklamefilmregissør, forteller han.

Bilde Dahlsbakken Fantefilm
Fra venstre: Fantefilm-produsent Tor Markus Iden og regissør Henrik M. Dahlsbakken.

Henrik M. Dahlsbakken (34) har de siste 10 årene markert seg som en av Norges mest produktive spillefilmregissører. I 2023 tok han publikum med storm med to kritikerroste kinofilmer – det biografiske dramaet «Munch», og den påkostede spenningsfilmen «Konvoi», produsert av Fantefilm.

Han har siden barneskolen arbeidet tett med sin bror Oskar Dahlsbakken, som er en av bransjens mest brukte filmfotografer.

I 2015 ble regi-talentet kortlistet som Norges Oscar-kandidat for sin personlige debutfilm, «Å vende tilbake». Han står også bak filmer som «En affære» (2018) og «Gledelig jul» (2020). Henrik blir nå en av regissørene i Fantefilm reklame, men allerede senere dette året skal han regissere en ny spillefilm for Fantefilm fiksjon.

Evne til å se mulighetene i begrensningene

– Etter å ha gjort 11 spillefilmer i løpet av de 10 siste årene, kjenner jeg meg endelig moden for å prøve lykken som reklamefilmregissør. Jeg håper min mangeårige erfaring med personinstruksjon, ulike sjangere og evne til å se mulighetene i begrensningene, kan bære frukter både for kunde og byrå. Jeg har allerede lært meg å manøvrere opp og ned den smale baktrappa mellom Fantefilms reklame- og fiksjonsfilmavdeling, og håper å bidra til å slite den ytterligere ned i løpet av de neste årene, sier Dahlsbakken.

– Henrik får til det aller meste, uansett sjanger! Dette visste vi fra før, men at han i tillegg er en fin fyr som er gøy å jobbe sammen med, erfarte vi under arbeidet med storfilmen «Konvoi». At han mellom slagene på Fantefilm Fiksjon, har lyst til å lage reklamefilm, er vi veldig glade for. Og at han nå holder hus med produsenter som allerede deler kalender gjør dette adskillig enklere å få til, avslutter daglig leder i Fantefilm, Caroline D. Mathisen.