Regitalentet Rikke Gregersen til Bacon

Det skandinaviske filmproduksjonsselskapet har fått den unge og prisbelønte norske regissøren inn i folden.

Gregersen
På jobb: Rikke Gregersen

– Bacon ønsker den norske regissøren Rikke Gregersen velkommen, som med sine to kortfilmer «De hensynsløse» og «De berørte, samt kritikerroste tv-serier, har etablert seg som et av de største talenter i skandinavisk film, forteller Lasse Cato, som er Head of Communications i Bacon.

Han beskriver den unge (30) regissørens filmer som «mørke og hudløse komedier basert på en vifte av svært selvbevisste karakterer som havner i moralske dilemmaer».

Student-BAFTA og student-Oscar

Gregersen er oppvokst i Kristiansand, og tok bachelor i film og TV ved Høyskolen Kristiania, hvor hun spesialiserte seg som regissør. I 2019 vant avgangsfilmen hennes «De hensynsløse» (2018) juryens spesialpris under utdelingen av Student BAFTA, og senere en Student Academy Award. Hennes andre kortfilm, «De berørte» (2020) ble nominert til Amanda for Beste kortfilm, og vant både prisen Timeglasset under Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2020 og pris for beste nordiske fiksjonsfilm under Minimalen kortfilmfestival i 2021.

Gregersen har videre jobbet med TV-serier som «Basic Bitch (2020) og «Ida tar ansvar» (2022). Hun har også laget reklamefilm for merkevarer som Samsung, Røde Kors, Møbelringen og Zalando, og hun har vært innom produksjonsselskapene Animasjonsdepartementet, Tangrystan og The Film Agency Oslo.

– En selvtstudie

– Jeg leter alltid etter ideer der det er rom for å diskutere og undersøke hvordan mennesker fungerer. Jeg elsker dialog, og min litt kyniske observasjon av mennesker og hykleri skal først og fremst ses som en selvstudie. Det er vanskelig for meg å skrive karakterer som jeg ikke kan kjenne meg selv igjen i, sier Gregersen..

Rikke Gregersen har for tiden et spillefilmprosjekt i utvikling sammen med Bacon.

Se mere av arbeidet hennes her.