Reklamefolk bak nytt galleri for samtidskunst

Galleri KÖSK ble startet november 2020 av de tre gründerne Jo Morten Weider, Rune Roalsvig og Thomas Askim, førstnevnte kjent fra dokumentaren «Kunstsamlarane» på NRK, og hovedkurator for galleriet.

Stifterne
Rune Roalsvig, Thomas Askim og Jo Morten Weider.

KÖSK har som mål å skape et galleri som løfter frem talentfulle unge og ny-etablerte kunstnere som fortjener mer oppmerksomhet. Galleriet ønsker å skape en arena der disse talentfulle kunstnerne kan nå ut til enda flere, og bygge sitt prosjekt videre gjennom solo-, duo- eller og gruppeutstillinger.

– Vi vil satse på både etablerte og mindre etablerte kunstnere, og har lyst å gi unge fremadstormende kunstnere et visningsrom de kanskje ikke vanligvis får, forteller Jo Morten Weider.

Fungerende daglig leder i galleriet er Catarina Werring Otnes, og det holder til i Operagata 63A, rett ved det nye Munch-museet i Bispevika.

Høy kvalitet, lav terskel

Kvaliteten på kunsten skal være høy, terskelen for å tre inn i galleriet lav. Foreløpig har galleriet unnagjort to utstillinger og er klare med en tredje: gruppeutstillingen «Thirdspace» med Hedda Grevle Ottesen, Sofie Kjørum Austlid og Petrine Vinje som åpnet i november til gode kritikker i Klassekampanen og Aftenposten, samt soloutstillingen «On Powdered Ground» med Monika Flakk. I morgen, fredag 12. februar åpner «Suvatne & Erakovic», en utstilling med Kristian Suvatne Augland og Aljosa Erakovic, som på mange måter skal representere selve essensen av den kunstneriske visjonen til KÖSK: Ung, norsk samtidskunst på sitt mest kompromissløse.

Rune Roalsvig jobber i det daglige som rådgiver og partner i Anorak NoA, mens Thomas Askim er kreativ leder og partner i SMFB. Askim er styreformann i galleriet.

– Å skulle åpne kunstgalleri under korona og nedstengning er ikke optimalt, men samtidig er det kanskje nå folk trenger kunst og inspirasjon som mest, sier Askim.

– Galleri-verdenen representerer ekstremt kreative og skapende mennesker, men er selv ganske konservativ og opphengt i satte konvensjoner. Det har vi lyst å se om vi kan utfordre litt, sier Rune Roalsvig.

– Vi utfyller hverandre på en bra måte, alle med det til felles at vi har en dyp interesse og lidenskap for kunst, avslutter Askim.

Sjekk ut KÖSK på nett her.