Renovasjonslosen til topps i Sølvmikken

I en ny slapp radiomåned sto Saatchi & Saatchis kampanje for Renovasjonsetaten frem som en soleklar vinner, ifølge sølvmikkjuryen.

12025 3e0d4 original

I ukene 46, 47 og 48 gjennomførte Renovasjonsetaten (REN) en stor informasjonskampanje om kildesortering i Oslo, der en lettere omdøpt Oslolosen i Harald Eias skikkelse fra NRK-serien «Uti vår hage 2» ble brukt som frontfigur.

Radiodelen av kampanjen er altså vinner i Sølvmikken for november. Juryen utbroderer:
– I en ny slapp radiomåned sto Renovasjonsetaten frem som en soleklar vinner. Dette er fire spotter som en samlet jury humret godt av. Harald Eias Oslolos er et kjempesmart valg av talsmann for det lite spennende budskapet avsenderen har på hjertet. Mye ros og mange lovord til både Eia, byrå og kunde. Bra jobba, møkkagjeng!

Byrå: Saatchi og Saatchi
Team: Øyvind Waage, Veronika Skjold Jevne, Kristoffer Reppen og Jørgen Holst
Produksjonselskap: Stig og Stein Radiobyrå

Hockeyamatører
Circus reklamebyrås radiokampanje for Vålerenga Hockey har fått nok en pallplass i Sølvmikksammenheng, men denne gangen deler kampanjen bronseplassen med Trys radiokampanje for Coop Marked. Juryens bemerkninger lyder som følger:
– To bronse deles ut denne måneden. Den første til to spotter for Vålerengas hockeygutter. Konseptet begynner å bli en liten gjenganger, og også denne gangen blir juryen overrumplet av et særs amatørmessig skuespill. Likefullt er det moro med en morfar som er strøken, og gutter som forhåpentligvis er bedre på isen enn i studio.

Byrå: Circus Reklamebyrå
Team: Chris Grønn
Produksjonselskap: Sagveien Resort

Vestkanthysterikere
Juryen har også noe de vil ha sagt om Coop Marked-kampanjen til Try, som altså deler bronsen med Vif Hockey.
– Den andre bronsen går til et konsept vi kjenner enda bedre. Litt ambivalens rundt spotten denne gangen. Enkelte mente dette var bedre enn på lenge, mens andre hevdet at gnisten nå har sloknet. Uansett humrer vi av flere artige ord og vendinger. Og juryen er ikke lenger i tvil: nå har disse vestkantgutta endelig kommet ut av skapet!

Byrå: Try
Team: Lars Joachim Grimstad , Egil Pay
Produksjonselskap: Sagveien Resort

Hør alle spottene på gullmikken.no.